Cocu kritisch ondanks bekeroverwinning

Cocu kritisch ondanks bekeroverwinning
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu was na afloop van de wedstrijd niet blij met de prestatie van zijn team. “Het contrast is te groot, dat moet er uit. Als je echt om de prijzen wil strijden dan is dat hetgeen wat we moeten verbeteren.”

Reactie Phillip Cocu
“Ik kan eigenlijk niet echt blij zijn”, keek Cocu terug op de gewonnen wedstrijd. “De doelstelling is gehaald, we hebben de volgende ronde bereikt. Je komt op 2-0 voor en dan komen zij toch op gelijke hoogte en hebben zelfs nog kans op 2-3. Dat kan niet, zeker niet na de wedstrijd in Almelo. Daarna gaven we wel weer gas en winnen we hem uiteindelijk. Ik ben blij dat we door zijn, maar niet met het vertoonde spel.” Cocu moest Locadia al vroeg in de tweede helft vervangen. “Jürgen had last van zijn lies. In de rust hebben we hem getest en daaruit bleek dat het beter was niet langer door te gaan. We konden geen risico nemen dat het erger zou worden.”

Reactie Henk de Jong
“Achteraf gezien had er misschien meer in gezeten voor ons”, blikte De Jong terug. “Het is een wedstrijd tussendoor en misschien heb je dan een kans. We zitten alleen zelf niet in een goede situatie, dus we wisten dat het een hele lastige wedstrijd zou worden voor beide teams. We hadden het voor rust lastig met voorzetten vanaf de flanken, maar kregen zelf ook een paar kansjes. Maar daar waren we te bescheiden in. In de tweede helft hebben we het beter gedaan. Uiteindelijk was de penalty van PSV terecht. Bij een verlenging voor onze groep waren we waarschijnlijk omgevallen. We zijn er terecht uit en ik wens Phillip Cocu en PSV heel veel succes.”