Cocu koestert winst: '2-0 prima resultaat'

Cocu koestert winst: '2-0 prima resultaat'
2 min

Phillip Cocu keek met een tevreden gevoel terug op de 2-0 zege op Vitesse. Hij erkende dat zijn ploeg meer had kunnen scoren, maar koesterde vooral de winst. “Je hoopt altijd op meer, maar uiteindelijk ben ik tevreden met 2-0. We hebben er bijna het maximale eruit gehaald. Ik heb genoten van de inzet en uitstraling van mijn ploeg”, aldus de coach direct na afloop van het duel.

‘Wilden te snel’
Op de persconferentie ging Cocu vervolgens in op de gevolgen van de goede openingsfase en de snelle treffer van zijn team. “Wij begonnen met heel veel energie aan de wedstrijd. Maken ook een hele goede eerste goal, maar ik denk dat we daarna iets te snel de tweede wilden maken. We wilden te geforceerd de eindpass geven”, vond de coach, die toch vooral de goede punten van dinsdagavond benadrukte. “In the end vind ik 2-0 een prima resultaat. Nu moeten we afwachten wat er morgen gebeurt. Misschien zorgt dit voor een beetje extra druk, we zullen het zien. Meer dan afwachten kunnen we niet doen.”

Rob Maas wilde winnen
Eindhovenaar Rob Maas was niet naar zijn geboortestad gekomen om PSV de punten en doelpunten cadeau te doen. “Wij zijn hier naar toe gereden om te winnen. Die intentie was er zeker”, sprak Maas in de perszaal. De coach van Vitesse zag zijn ploeg echter al snel tegen een achterstand aankijken. “In het begin hadden we moeite met het vele bewegen van PSV. Na de snelle tegengoal hebben we het toch goed opgepakt. We bleven voetballen en op zoek naar kansen Na rust waren we bijna in staat om daar van te profiteren. En juist op dat moment kreeg PSV een penalty. Het is een compliment aan team waard dat ze daarna bleven voetballen. We speelden goed, maar hebben geen punten. ”