Cocu kijkt uit naar zondag: ‘Focus is goed’

Artikel
Cocu kijkt uit naar zondag: ‘Focus is goed’

Phillip Cocu kijkt met een goed gevoel vooruit naar zondagmiddag 16.45 uur. Op dat moment trapt PSV af tegen Ajax, wat bij een nederlaag als laatste club definitief kan worden afgeschud in de titelrace. “De focus bij de selectie is goed.”

Verhoging  
Dat zei de hoofdcoach in een bomvolle perszaal op De Herdgang. Als zijn ploeg zondag wint van Ajax wint Cocu zijn derde titel als trainer van PSV. Dat dat leidt tot ‘aanstaand kampioensnieuws’ bij de buitenwacht en verhoging onder supporters vindt Cocu logisch. “Het is logisch dat de buitenwacht daar mee bezig is. Aan het begin van de week hebben we daar gezamenlijk over gesproken, jezelf ervoor afsluiten doet iedereen uiteindelijk op zijn eigen manier. Kijkend naar de focus bij de selectie en de manier waarop er getraind wordt denk ik dat de jongens dat goed doen.”

Angst 
Ajax-trainer Erik ten Hag gaf eerder op vrijdag aan het feestje van PSV te willen verpesten. Een week geleden vertelde hij dat PSV volgens hem met angst naar het duel met Ajax kijkt. “Misschien wil hij daar iets mee bereiken,  dat zou kunnen. Ik maak me er niet druk over”, reageert Cocu nuchter. “Het hoort erbij, het is een grote wedstrijd, wij bereiden ons op onze eigen manier voor. Precies zoals we dat altijd doen.”

Scenario     
Eerder dit seizoen verloor PSV ruim in de ArenA. Volgens Cocu kwam dat vooral omdat zijn ploeg in balbezit te weinig lef toonde. Dat wil hij zondag daarom anders zien. Mocht PSV gelijkspelen tegen de nummer twee van de Eredivisie heeft de ploeg met nog drie duels te spelen aan drie punten genoeg om de titel binnen te slepen. “Dit seizoen zijn we af en toe tegen een uitglijder aangelopen of hebben we een uitschieter gehad, maar over het algemeen vond ik ons heel constant. Dat zullen we de laatste wedstrijden van dit seizoen ook moeten zijn als we willen bereiken waar we op uit zijn.”

PSV mist tegen Ajax enkel Maxi Romero en Ramon Pascal Lundqvist wegens blessures. De rest van de selectie is fit.

Bekijk ook

Doelpunt van de maand | November

Video

PSV-selectie bezoekt ASML

Video