Cocu ‘heel tevreden’ met optreden PSV

Cocu ‘heel tevreden’ met optreden PSV
2 min

Phillip Cocu kon na afloop niet anders dan tevreden zijn met de 4-0 uitzege op N.E.C. zowel het spel in de eerste helft als de concentratie waarmee zijn team na rust het duel uitspeelde bekoorden de trainer zichtbaar. “Als je een uitwedstrijd zoals deze bij N.E.C. met deze cijfers wint, moet je gewoon heel tevreden zijn. Dit is een goede opsteker voor de wedstrijd van dinsdag”, aldus Cocu doelend op het Champions Leagueduel tegen Atlético Madrid.

Cocu: ‘Uitstekende wedstrijd’
In de eerste 25 minuten van de wedstrijd zag Cocu het PSV dat hij het liefst ziet. “We speelden heel dominant, waren goed gefocust, voorbereid en in geen enkel opzicht bezig met de wedstrijd van dinsdag. Dat resulteerde in een uitstekende wedstrijd en een aantal prachtige goals”, analyseerde Cocu. Dat het zijn ploeg zo goed af ging kwam mede door de vroege goal, vond de trainer. “In dit soort wedstrijden is het belangrijk dat je vroeg een goal maakt. De tegenstander moet dan wat meer komen en daardoor krijg je ruimte, die we goed hebben benut. Daarmee maken we het onszelf makkelijk.”

In de tweede helft was Cocu er vervolgens alles aan gelegen geen tegentreffer te krijgen. “In de rust heb ik aangegeven dat we geen gekke acties moesten gaan maken. Natuurlijk wilden we nog een extra doelpunt maken, maar het belangrijkste was de nul houden. We wilden laten zien in dat opzicht verder te zijn dan vorig jaar. Dat is gelukt.”

Peter Hyballa
N.E.C.-trainer Peter Hyballa moest na de nederlaag zoeken naar lichtpuntjes. Een paar vond hij er. “Aan de bal zijn we ietsje beter geworden. En laten we daarnaast maar zeggen dat dit goed is voor het proces waarin we zitten. We moeten ons richten op Sparta Rotterdam, dat is ons niveau. PSV is simpelweg een stuk beter. Ik wil ze hartelijk feliciteren”, besloot de Duitser.