Cocu: ‘Hebben iets goed te maken'

Artikel
Cocu: ‘Hebben iets goed te maken'

Hoofdcoach Phillip Cocu vertelde op het persgesprek dat PSV tegen AZ de supporters wat terug wil geven, na de teleurstellende uitschakeling in Europa. “Dit is onze eerste kans op eerherstel na de blamage in Europa. We hebben iets goed te maken.”

Eerherstel boven druk
Dat zei Cocu vrijdagmiddag op sportcomplex De Herdgang. Na de valse start van het seizoen staat de druk er, zeker bij de buitenwacht, komende zaterdag vol op bij PSV. Cocu loopt daar niet van weg, maar gaf tegelijkertijd aan dat hij zich daar niet door liet afleiden, deze week. “Ik heb in mijn carrière behoorlijk wat meegemaakt", aldus Cocu. "Het is me niet vreemd dat er de ene keer meer druk op staat dan de andere keer. Ik moet er voor zorgen dat het team goed voorbereid is op AZ, dat is onze eerste kans op eerherstel na de blamage in Europa”, zei Cocu, die daarna terugblikte op de afgelopen zeven dagen.

“Natuurlijk was het een enorme klap voor de staf, spelers en de fans. Dan kun je bij de pakken neer gaan zitten, of een signaal afgeven. Ik denk dat we wat goed te maken hebben naar onze fans toe. Dat speelt morgen ook mee. We moeten laten zien dat we voor elkaar, de club en de fans door het vuur willen gaan.”

Vertrouwen in selectie
Op De Herdgang vertelde Cocu verder veel vertrouwen te hebben in zijn groep. Hij denkt dat PSV samen met Feyenoord en Ajax gaat strijden om de titel. “Ik heb zin in het seizoen. Er is veel gebeurd, zijn wat jongens vertrokken en we zullen als team nog moeten groeien. Tegen AZ verwacht ik nog niet het maximale te zien van wat dit team kan bereiken. We hebben goede, jonge jongens. De jeugd zal zich dit seizoen laten zien, maar er zullen ook nog versterkingen moeten komen. We zijn bezig de groep compleet te maken.”

“Zoals iedereen weet, willen we een linkervleugelverdediger aan de selectie toevoegen”, vervolgde hij. “Verder kijken we of het mogelijk is om een versterking te vinden die het vertrek van Davy Pröpper op kan vangen. Als die echte versterking niet beschikbaar is, moeten deze jongens het doen. Als ik kijk hoe die jongens met de teleurstelling op de Europese uitschakeling zijn omgegaan, denk ik dat zij dat kunnen.”

Steun PSV 
De wedstrijd tegen AZ is nog niet volledig uitverkocht. Steun jij PSV morgen in het Philips Stadion? Tickets koop je via PSV.nl/tickets.