Cocu gematigd tevreden na winst op FC Groningen

Artikel
Cocu gematigd tevreden na winst op FC Groningen

Hoofdcoach Phillip Cocu vindt dat PSV dankzij wilskracht de 2-1 zege op FC Groningen heeft afgedwongen. Dat gaf hij aan op de persconferentie na afloop.

Cocu kritisch op PSV
“We begonnen niet goed aan de wedstrijd. We waren niet scherp, niet alert en stonden niet goed”, begon Cocu. “Gelukkig was onze eerste kans raak en daarna werd het gelijkwaardig. Helaas laten we na om 2-0 te maken, want dan is de wedstrijd gespeeld denk ik. Dat gebeurt niet en daardoor krijgen we het nog moeilijk. De ruststand was zeker terecht. Wij speelden niet op ons normale niveau in de eerste helft. Na de rust kwamen we een stuk beter voor de dag en dat resulteerde uiteindelijk in een goal. In de slotfase laten we na om uit de counter de wedstrijd definitief te beslissen. Met wilskracht en de overtuiging als team zijnde zie dat je ook kan winnen. Daar is deze overwinning een mooi voorbeeld van geweest”, besloot Cocu.

Reactie Van de Looi
FC Groningen-hoofdcoach Erwin van de Looi vond dat Groningen gelijkwaardig was aan PSV. “Ik denk dat wij uitstekend begonnen, de openingsfase was voor ons. We kregen twee honderd procent kansen, waaruit we moeten scoren. Dat lukt niet en uit de eerste de beste kans is het 1-0. Dat was voor ons wel even een tikkie en daardoor raakten we in een moeilijke fase. Dat leidde uiteindelijk tot de strafschop, die we gelukkig overleven. We richtten ons op en aan het eind van de eerste helft maken we dan de gelijkmaker. Die was zeker verdiend. Tot aan de 2-1 vond ik dat er niks aan de hand was. We waren minimaal gelijkwaardig. Over de hele wedstrijd gezien had dit Groningen recht op een punt”, aldus Van de Looi.

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video