Cocu: Gedaan wat we moesten doen

Artikel
Cocu: Gedaan wat we moesten doen

Samen met 32.800 toeschouwers zag Phillip Cocu PSV zondagmiddag met 3-0 winnen van Heracles Almelo. In het Philips Stadion concludeerde hij tevreden dat zijn ploeg had gedaan wat het moest doen: ‘winnen’.

‘Schitterende 1-0’
De hoofdcoach zag PSV een goede eerste helft spelen, maar in de tweede helft wat terugzakken. “Het was een wedstrijd met goede fases en mindere fases”, concludeerde hij bij FOX Sports. “Toen we werden teruggedrongen speelden we niet goed. Dat kan beter.” Waar Cocu wel van genoot was de 1-0 van zijn ploeg. “De assist van Hendrix was echt fantastisch. We besteden veel aandacht aan het optimaal benutten van elkaars kwaliteiten. Daarna hebben we nagelaten de wedstrijd in het slot te gooien.”

‘Iets te veel bezig met Feyenoord - Ajax’
“Voor mijn gevoel dachten we na rust iets te veel: we moeten winnen, want Feyenoord en Ajax spelen tegen elkaar, in plaats van op zoek te gaan naar de 2-0”, vervolgde Cocu. “We misten het lef om door te blijven dekken vanuit de verdediging en het middenveld. Na de 2-0 zie je dat we dat wel doen. Als de spelers beseffen wat voor type ploeg we zijn, zijn we heel moeilijk te verslaan. Zodra we dat loslaten, krijgen we het moeilijk. Dat besef is aanwezig, we hebben ook al grote stappen gezet, maar we zijn nog niet helemaal waar we willen zijn.”

Bekijk ook

SAMENVATTING | PSV - FC Twente

Video

'Tijd van woorden is voorbij'

Video

HISTORY | PSV - FC Twente

Video