Cocu: ‘Gebaar voor Maxime deed ons veel’

Cocu: ‘Gebaar voor Maxime deed ons veel’
3 min

Trainer Phillip Cocu sprak na afloop op de persconferentie van een mooie afsluiting van 2015 en had het daarbij nadrukkelijk over de rentree van Maxime Lestienne. “Dat hij direct zo belangrijk was en zo’n mooi gebaar krijgt van het publiek deed ons allemaal veel.”

Cocu: ‘Veel passie en strijd’
Cocu constateerde tot zijn ergernis dat PSV niet begon zoals hij en zijn team dat hadden afgesproken. “We zijn niet goed aan de wedstrijd begonnen, om in de wedstrijd te komen hadden we die eerste goal echt nodig”, vond de trainer. Toen die eenmaal gevallen was, liep het tot zijn opluchting een stuk beter. Toch gaf PSV ondanks goed spel een 2-0 voorsprong zomaar weg. “We kwamen in een mindere periode, iets dat we al vaker hebben gehad. In de rust hebben we afgesproken om nog 45 minuten alle energie in onszelf op te roepen om alsnog een overwinning af te dwingen. Ik moet de ploeg complimenteren dat ze dat hebben gedaan. Het was niet altijd goed aan de bal, maar er zat altijd wel passie en strijd in.”

Lestienne
Het verhaal van de wedstrijd was uiteraard de rentree van Maxime Lestienne. De Belg die vanwege trieste familieomstandigheden lange tijd afwezig was, keerde zaterdagavond officieel terug en zorgde met een voorzet voor de beslissende 3-2. “Dat geeft de wedstrijd een mooi extra tintje. Maxime heeft hard gewerkt en getraind om er vanavond bij te zijn. Als je dan direct zo belangrijk bent en zo’n mooi gebaar van het publiek krijgt, is dat prachtig. Dat deed hem en ons na afloop veel.”

Jans: ‘Had meer ingezeten’
Bij PEC Zwolle heerste er een andere stemming. “Er had in fases veel meer ingezeten vanavond”, vond PEC Zwolle-trainer Ron Jans. “Volgens mij hadden wij in vijf minuten al vier heel aardige aanvallen opgezet en wat kansen gehad en toen dacht ik: nou dit ziet er goed uit.” Daarna kwam PEC Zwolle snel met 2-0 achter. “In die fase dachten we op de bank: hopelijk halen we met 2-0 de rust. Toen kregen we een ‘sneue’ penalty en kwamen we helemaal terug. Helaas verliezen we de wedstrijd alsnog. Ik hoopte dat het nog 3-3 zou worden.”