Cocu en Van Ginkel blij: ‘Maar zijn er nog lang niet’

Artikel
Cocu en Van Ginkel blij: ‘Maar zijn er nog lang niet’

Aanvoerder Marco van Ginkel werd bij FOX Sports geconfronteerd met de voorsprong die PSV na elf duels heeft opgebouwd ten opzichte van de rest van de Eredivisie. Ajax, AZ en PEC Zwolle, de nummers twee, drie en vier op de ranglijst volgen al op acht punten. “Dat zijn veel punten”, lachte hij om daar vervolgens een kanttekening bij te plaatsen. “Het zegt nog niet heel veel, maar we zijn er natuurlijk wel blij mee.”

Schwung 
Van Ginkel tekende tegen FC Twente, dat in de slotminuut met 4-3 werd verslagen, uit een strafschop voor zijn zevende treffer van het seizoen. Hoofdcoach Phillip Cocu zag de middenvelder aan het begin van de tweede helft nog pech hebben toen hij lat en paal raakte. “Dat kwam omdat er na rust veel meer schwung in het elftal zat”, vond Cocu, die niet tevreden was over de eerste helft.

Afgedwongen geluk   
“Uiteindelijk ontwikkelde zich een interessante, open wedstrijd”, vervolgde Cocu. “De zege kwam wat gelukkig tot stand, maar ik weet zeker dat dat ook met instelling te maken heeft. We toonden de absolute wil om te winnen, bleven gaan ook omdat we wisten dat Ajax en Feyenoord punten hadden verloren. Misschien dwing je dat geluk dan wel af.”

Eenheid 
Ook Cocu wilde niet te veel stilstaan bij de voorsprong die PSV op de ranglijst heeft. “We zijn er nog lang niet. De weg is nog lang. Het is vooral een lekkere start van de competitie. Het team doet het prima, we zijn echt een eenheid aan het worden.”