Cocu: Eerst winst, dan doelsaldo

Artikel
Cocu: Eerst winst, dan doelsaldo

Jürgen Locadia is volgens hoofdcoach Phillip Cocu fit genoeg om weer bij de wedstrijdselectie van PSV aan te sluiten. Dat vertelde Cocu vrijdagmiddag in zijn voorbeschouwing op PSV - Willem II. Cocu gaf daarbij bovendien aan dat voor hem op voorhand de winst zwaarder weegt dan het doelsaldo “Het gaat allereerst om wedstrijden winnen en zeker in deze fase van het seizoen is dat niet makkelijk. Iedereen heeft wat om voor te spelen.”

Doelsaldo
Op het persgesprek ging het voor een groot gedeelte over het doelsaldo. PSV staat ‘slechts’ twee punten achter op koploper Ajax, maar moet bij een gelijkspel van de Amsterdammers ook een achterstand in doelsaldo goed maken, wil het de koppositie overnemen. Cocu gaf echter aan dat voor hem de drie punten zwaarder wegen dan een grote uitslag. “Er is geen enkele tegenstander waartegen je op voorhand kan zeggen ‘we gaan wel even aan het doelsaldo werken’. Iedere club heeft op dit moment nog iets om voor te spelen. Het aantal goals moet niet een doel op zich zijn. Het gaat om winst en binnen die winst moeten we er het maximale uithalen.”

Guardado traint buiten
De selectie die hiervoor moet zorgen is zo goed als fit. Zoals gezegd keert Locadia terug van een blessure, wat betekent dat enkel Andrés Guardado nog geblesseerd moet toekijken. Maar ook over hem is positief nieuws. “Hij is alweer buiten. Hij traint nog individueel, maar we zijn content dat hij alweer buiten is. Dat is een goed teken.” En ook Maxime Lestienne, waar deze week wat kritiek op kwam oogt volgens Cocu ook weer scherp. “Hij heeft een moeilijke fase gehad, maar er komt een moment dat je weer moet aanhaken. Dat hebben we in eerste instantie aan de speler zelf aangegeven. Op de training heeft hij een goed signaal gegeven. Hij pakt het op.”