Cocu: ‘doelpunten kunnen later bepalend zijn’

Cocu: ‘doelpunten kunnen later bepalend zijn’
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu was na afloop van PSV - FC Twente vanzelfsprekend tevreden met de ‘goede’ overwinning van zijn ploeg. Tegelijkertijd plaatste hij een kritische noot over de doelpuntenproductie. “Het is jammer dat we niet alle mogelijkheden hebben benut. Dat kan later in het seizoen belangrijk zijn, dat heb ik zelf meegemaakt”, aldus Cocu op de persconferentie.

Cocu: ‘Moeten het samen doen’
Phillip Cocu was zondagmiddag tevreden over de manier waarop de zege werd geboekt. De overwinning was volgens hem dan ook verdiend, zelfs na het mindere begin van zijn ploeg. “We hadden in de openingsfase moeite met de positiewisselingen. Er ontstond wat twijfel en er waren momenten van onachtzaamheid”, aldus Cocu die dat gevolgd zag worden door een tegentreffer. “Maar daarna hebben we er duidelijk een schepje bovenop gedaan. Het enige dat ik jammer vind, is dat we niet alle mogelijkheden hebben benut. Dat kan later in het seizoen van belang zijn.” Tot slot sprak Cocu ook over de invalbeurten van Willems en Jozefzoon, die beiden hun rentree maakten. De één voor het eerst sinds dit seizoen, de ander maakte zijn eerste eredivisieminuten. “Ik ben blij met hun terugkeer. We moeten het de rest van het seizoen samen doen, als een eenheid.”

René Hake: ‘Verdiende zege PSV’
Ook volgens FC Twente-trainer René Hake was de overwinning van PSV verdiend. ”Ik wil PSV feliciteren met de in mijn ogen verdiende overwinning”, begon hij zijn analyse. “Toch heb ik momenten gezien waarop te zien is dat wij ook tot goede dingen in staat zijn. We komen ook op 0-1. Helaas zijn we daarna veel te naïef tijdens de standaardsituaties. Het was ook niet gek geweest als PSV in een fase na rust naar een grotere uitslag zou zijn uitgelopen. Gelukkig gebeurde dat niet en konden we er zelfs weer een wedstrijd van maken door de 3-2 te maken. Helaas lukte het niet om door te drukken.”