Cocu: ‘Beste eerste helft van het seizoen’

Cocu: ‘Beste eerste helft van het seizoen’
2 min

Phillip Cocu kon na afloop van de 4-0 zege op PEC Zwolle niet anders dan tevreden zijn met de prestatie van zijn ploeg. “Normaal gesproken ben ik erg kritisch, maar over de eerste helft kan ik wat dat betreft weinig te klagen hebben. PEC had weinig te vertellen”, aldus Cocu in de catacombe van het stadion.

Complimenten
Op de persconferentie borduurde hij op die uitspraken voort. “Ik denk dat wij de beste eerste helft van het seizoen hebben gespeeld. In alle opzichten. Met veel druk naar voren, sterk aan de bal, goede oplossing, strakke passing. Zo zie ik het graag”, aldus Cocu, die een wat mindere tweede helft zag maar desalniettemin tevreden bleef. “De tweede helft was misschien iets minder. Dat heeft ook te maken met wat omzettingen bij Zwolle. We hebben overwogen wat om te zetten, maar ik heb ermee gewacht omdat we de controle over de wedstrijd behielden. Uiteindelijk beslissen we het nog in de slotfase. Na de wedstrijd heb ik heb de jongens complimenten gegeven. Vorig jaar liepen we nog weleens tegen een tegengoal of twee aan. Nu niet.”

Jans: ‘PSV veel en veel beter’
PEC Zwolle-coach Ron Jans legde zich neer bij de ruime nederlaag van zijn ploeg. “We hadden heel veel mooie plannen, maar het is er helemaal niet uit gekomen. Tegen een uitstekend PSV overigens. PSV was echt veel en veel beter in de eerste helft”, zag Jans, die daar ook een reden voor had. “Dat komt door de resultaten van de laatste weken, denk ik. Ik zag wat angst en minder vertrouwen.”