Cocu benadrukt dat PSV niet kan verslappen

Artikel
Cocu benadrukt dat PSV niet kan verslappen

Met 27 punten uit 10 wedstrijden beleeft PSV de beste start van het seizoen in deze eeuw. Reden tot euforie is dat voor hoofdcoach Phillip Cocu allerminst. “Wij hebben een ploeg die met beide benen op de grond moet blijven staan. Als we allemaal gaan geloven hoe goed we wel niet zijn, is de kans groot dat het fout gaat”, sprak hij vrijdagmiddag op De Herdgang in zijn vooruitblik naar PSV - FC Twente.

Recordjacht
Het team van Cocu gaat tegen de nummer 13 in de Eredivisie op jacht naar mijlpalen. Als PSV zondag van FC Twente wint, is het voor het exact een jaar zonder puntverlies in het Philips Stadion. Tegelijkertijd kan Joshua Brenet voor de vijftigste keer op rij in de Eredivisie ongeslagen blijven, mits PSV niet verliest en hij zelf in actie komt. “Dat zijn natuurlijk niet de belangrijkste vertrekpunten van ons. We willen de serie die we hebben ingezet, voortzetten. Winnen dus. Dat zal opnieuw alle energie en focus van het team.”

Trainerswissel Twente
Volgens Cocu ligt dat onder andere aan de trainerswissel die vorig weekend bij Twente plaatsvond. Gertjan Verbeek zit zondag tegen PSV voor het eerst als trainer van FC Twente op de bank. “Dat is wel een uitdaging”, denkt Cocu. “Een nieuwe trainer kan andere accenten leggen, daar moeten we ons op voorbereiden. Al moeten we natuurlijk altijd ook van onze eigen kracht uitgaan.” Jürgen Locadia, die deze week niet voluit trainde, is fit genoeg voor de laatste wedstrijd voor de komende interlandperiode.