Coach en captain positief: ‘Iedereen heeft het goed gedaan’

Artikel
Coach en captain positief: ‘Iedereen heeft het goed gedaan’

Drie punten was het doel, en dat is gehaald. PSV heeft nog geen puntverlies opgelopen in de Eredivisie. Voor de camera van ESPN blikken Marco van Ginkel en Roger Schmidt terug op een interessante wedstrijd.

Van Ginkel
“Het was geen al te beste wedstrijd, maar de goals waren fantastisch”, vertelt Van Ginkel. “AZ was goed aan de bal, we waren onrustig en verloren het bezit te vaak. De goal van Boscagli kwam een beetje uit het niets, maar daardoor gingen we met een goede stemming de rust in. Bij de 0-2 was het over. We konden meer druk zetten en de controle houden. Er is veel gewisseld maar iedereen heeft het goed gedaan. Een heel fijn begin van een belangrijke week.”

Schmidt
“Ik ben blij met het resultaat, met alles eigenlijk”, zegt Schmidt. “Het was een moeilijke wedstrijd. AZ is een goed team en dat hebben ze laten zien. We moesten hard werken voor de overwinning. De thuisploeg had een aantal kansen maar onze verdediging was top. De achterste vier hebben het geweldig gedaan. Soms missen we efficiëntie, nu niet.”

Wissels

PSV heeft gebruik gemaakt van alle vijf wissels, vroeg in de wedstrijd werden de eerste wijzigingen al gemaakt. De Hoofdcoach legt uit waarom hij de keuzes maakte die hij maakte: “Na een interlandbreak weet je nooit hoe het is met de spelers. Ze hebben veel gereisd, veel gespeeld en zijn sneller moe. Daarom lag er veel druk op de wissels deze wedstrijd. Het was heel belangrijk dat de jongens op de bank klaar waren en energie konden brengen, dat hebben ze gedaan. Wij hebben onze hele selectie nodig met de hoeveelheid wedstrijden die we spelen. Niet iedereen kan altijd negentig minuten spelen.”