Business | PSV zet met Elis volgende stap in verduurzaming stadion

Artikel
Business | PSV zet met Elis volgende stap in verduurzaming stadion

Elis Nederland heeft per 1 augustus de toiletruimtes in het Philips Stadion voorzien van duurzame facilitaire voorzieningen. PSV slaat met deze samenwerking een grote slag in de verduurzaming van de thuisbasis.

De toiletruimtes van het Philips Stadion zijn vanaf 1 augustus 2023 minimaal voor acht jaar voorzien van de duurzame producten en service van Elis. De multiservice dienstverlener biedt duurzame oplossingen op het gebied van textiel, hygiëne en facilitaire diensten. Het Philips Stadion is één van de eerste locaties in Nederland waar de duurzame dispenserlijn Phoenix, die bestaat uit gemiddeld 85% gerecycled materiaal, in gebruik wordt genomen. Samen met de duurzame verbruiksartikelen zoals zeep en toiletpapier draagt Elis Nederland bij aan de duurzaamheidsambities van PSV. 

Duurzame wedstrijddag 
Stadion Directeur Sjors van den Boogaart is blij dat PSV weer een stap zet in het verduurzamen van het stadion. “De samenwerking met Elis is een belangrijk onderdeel van onze inspanningen voor een duurzamere wedstrijddag. Op de toiletten worden veel producten zoals zeep en papier gebruikt. Met de producten van Elis dringen we een belangrijk deel van de afvalstapel en uitstoot terug. Doordat het contract voor acht jaar loopt, waarborgen we daarnaast de continuïteit.” 

PSV is al langer bezig met het milieuvriendelijk maken van het Philips Stadion. Zo loopt er een pilot met herbruikbare bekers. Bij aanschaf van een drankje betalen supporters eenmalig twee euro extra. Dit bedrag krijgen zij terug wanneer ze de beker daarna weer inleveren. Hiermee hoopt PSV de hoeveelheid afval, dat het op een wedstrijddag genereert, terug te dringen. 

Bas Beerens, Commercial Director bij Elis Nederland en Brabander in hart en nieren, is blij met PSV als klant. “De achtjarige overeenkomst is voor zowel PSV als Elis Nederland een mooie duurzame samenwerking. Wij ontzorgen PSV door onze circulaire dienstverlening en met PSV kunnen wij onze landelijke naamsbekendheid en regionale betrokkenheid verder vergroten. Door deze winnende en duurzame samenwerking staat niets meer in de weg om een zeer succesvolle Champions League te spelen.” 

Over Elis 
Elis is een internationale multi-service dienstverlener die oplossingen biedt op het gebied van textiel, hygiëne en facilitaire diensten. Elis is actief in Europa en Latijns-Amerika en is marktleider in de meeste landen waarin zij actief is. In totaal werken 54.000 professionals lokaal in dienst op 440 productie- en servicecentra in 29 landen. Elis werkt voor organisaties van alle groottes en in alle sectoren en biedt de volgende diensten: bedrijfskleding, sanitaire bedrijfshygiëne, vloerhygiëne, industriële poetsdoeken, cleanroom oplossingen en ongediertebestrijding. Elis is genoteerd op Euronext, Parijs. Ga voor meer informatie naar www.elis.nl.