Boscagli trots: ‘We pushen elkaar om beter te worden’

Artikel
Boscagli trots: ‘We pushen elkaar om beter te worden’

In de slotminuten tegen SC Cambuur kwam er nog een vlammende uithaal van Olivier Boscagli, waarmee de verdediger zichzelf op het scoreformulier zette. Een mooie opsteker richting het duel met Benfica.

Nachtrust
De kersverse vader moest het een tijdje doen met mindere nachtrust, wegens zijn pasgeboren zoon. Maar nu voelde hij zich al stukken fitter: “Ik heb vannacht prima geslapen. De laatste dagen waren inderdaad niet makkelijk, het is ook niet makkelijk om vader te zijn. Maar ik ben er ontzettend trots op. Nu moet ik me focussen op mijn voetbal en mijn zoon. Dat begint met een goede nacht slapen.”

Dapper
CambuurDe PSV-defensie hield de macht tijdens het duel, maar af en toe wist Cambuur het moeilijk te maken. Voor Boscagli zaten er duidelijke leermomenten in de wedstrijd: “Soms moet je wat details aanpassen tijdens het spel. We moeten goed communiceren en gemotiveerd blijven. Cambuur speelde heel dapper dus tegen ze verdedigen was zeker niet altijd makkelijk.”

Defensief duo
Ook aan zijn ploeggenoten in de verdediging heeft Boscagli veel te danken. Vandaag speelde hij naast Armando Obispo, wat prima verliep: “Het is heel fijn als onze verdedigers goed spelen. Dat pusht mij om nog beter te worden. Ik ben ook blij voor Armando. Hij moest van ver komen vanwege zijn blessures in het verleden, maar hij speelde heel goed. Elke dag pushen we elkaar om nog beter te worden.”