Boscagli straalt na zege: ‘We kunnen elke wedstrijd winnen’

Artikel
Boscagli straalt na zege: ‘We kunnen elke wedstrijd winnen’

Olivier Boscagli kende een goede wedstrijd. Voorafgaand aan het duel werd hij beloond voor zijn 100e duel in het rood-wit van PSV. Dit in combinatie met de ruime overwinning zorgt voor een grote glimlach op zijn gezicht.

Druk schema
De ploeg speelde donderdag nog in Kopenhagen, en nu moest het er weer staan in Eindhoven. Volgens Boscagli viel de vermoeidheid mee. “Het is niet makkelijk zo na een Europese uitwedstrijd, maar toch hebben we prima gespeeld”, vertelt de verdediger. “Fortuna Sittard vecht voor behoud in de Eredivisie, dus je weet van te voren dat ze alles gaan geven, maar we hebben zo veel kwaliteit in de ploeg dat we elke wedstrijd kunnen winnen.”

Vechtlust
Door de vroege voorsprong leek het een eenvoudige dag te worden. Volgens Boscagli ligt dat aan de vechtlust van de ploeg: “Door vroeg en vaak te scoren maken we het makkelijk voor onszelf. We spelen veel wedstrijden, maar hebben een sterke selectie die dit aankan. Dat zag je aan onze invallers, zij brachten gelijk nieuwe energie. Als je door wilt tot het einde heb je zulke spelers nodig. We hebben nog zeven wedstrijden te gaan in de competitie en alles is nog mogelijk.”