Blije gezichten na teamprestatie van formaat tegen PAOK Saloniki

Blije gezichten na teamprestatie van formaat tegen PAOK Saloniki
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. Zeker na een Europese wedstrijd. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Schmidt: Ik ben blij en opgelucht
Voor Hoofdcoach Roger Schmidt was het na een klein kwartier tegen PAOK Saloniki flink billenknijpen. Hij is dan ook terecht opgelucht dat PSV de wedstrijd over de streep kon trekken. “We verdienden het om te winnen, als je naar alle kansen kijkt.” Over het spel van zijn ploeg was de trainer gematigd tevreden, al ziet hij ook verbeterpunten: “Voor rust speelden we het tactisch niet helemaal goed uit. Na rust vonden we elkaar beter en creëerden we veel mogelijkheden. Speciale complimenten had Schmidt voor Olivier Boscagli en Cody Gakpo. “Olivier is slim, tactisch goed en heel fit. Cody is een speler die zijn verantwoordelijkheid neemt. Hij laat zien dat hij er terecht in staat.”

‘Mentale overwinning’
Pablo Rosario spreekt van een mentale overwinning op PAOK Saloniki, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. “In de tweede helft zie je wat we kunnen. Ik denk dat we dat ook in andere wedstrijden in fases al hebben laten zien. Dit is een hele belangrijke overwinning, waarbij we ons goed hebben laten zien. We moeten nu constanter blijven presteren.” De middenvelder van PSV geeft aan zich na de interlandbreak goed te voelen. “Die weken heb ik gebruikt om heel goed te trainen.”

Malen: Dit hadden we nodig
Voor de camera van FOX Sports geeft Donyell Malen terecht aan te genieten van de overwinning op PAOK Saloniki. “Eerst FC Twente en dan nu 0-2 achter. We weten zelf wat we kunnen en dat we een goede teamspirit hebben. Dat het zo uitpakt is mooi.” De spits, die zelf eenmaal trefzeker was, is trots op wat het team heeft neergezet: “Iedereen heeft hard gewerkt. We mogen echt trots zijn.”

Nederland doet uitstekende zaken
Door de overwinningen van PSV en Ajax, en de gelijke spelen van Feyenoord en AZ, loopt Nederland verder uit op de concurrenten op de coëfficiëntenlijst. Nederland pakte 1,2 coëfficiëntpunt en krijgt nummer 7, Rusland, steeds meer in het vizier. Plek 6 geeft recht aan twee rechtstreekse Champions League-deelnames. Het is de eerste keer dit Europese seizoen dat elke Nederlandse club coëfficiëntpunten binnenhaalt.  

Gakpo genomineerd
Het sterke optreden van Cody Gakpo is niet onopgemerkt gebleven bij de UEFA. De PSV’er is genomineerd voor ‘Speler van de Week’ in de Europa League. Naast Gakpo hebben Nicolas Pépé (Arsenal), Carlos Vinícius (Tottenham Hotspur) en Kerem Demirbay (Bayer 04 Leverkusen) zicht op de prijs ‘Speler van de Week’.