Bij Feyenoord is een hoop bij het oude gebleven

Artikel
Bij Feyenoord is een hoop bij het oude gebleven

Waar PSV met een nieuwe technische staf, voorziene speelwijze en een bijna volledig nieuwe achterhoede een andere vorm heeft gekregen is bij Feyenoord zo op het eerst oog weinig veranderd. Een kennismaking van PSV’s tegenstander van zaterdag.

Nieuwe vormgever op het middenveld   
Giovanni van Bronckhorst begint zaterdag aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord. Met een titel, twee KNVB Bekers en een Johan Cruijff Schaal bracht de trainer de afgelopen jaren een hoop zilverwerk terug naar De Kuip. Een belangrijk aandeel in die prijzen had middenvelder Karim El Ahmadi, maar de Marokkaanse middenvelder liet De Kuip deze zomer achter zich voor een avontuur in Saoedi-Arabië. De uit Engeland teruggekeerde Jordy Clasie is de aangewezen persoon om het gat dat El Ahmadi achter zich laat op te vullen. Samen met Yassin Ayoub (FC Utrecht) is hij de meest in het oog springende aanwinst van het nieuwe seizoen.

Sterkhouders       
Met het vertrek van El Ahmadi kwam ook de aanvoerdersband vrij. Deze week benoemde Van Bronckhorst Robin van Persie tot nieuwe aanvoerder van de Rotterdammers. Van Persie is met afstand de meest ervaren spelers en zal samen met onder anderen Nicolai Jørgensen, Steven Berghuis en Tonny Vilhena het kloppende hart van Feyenoord moeten vormen dit seizoen. In het doel maakt de vertrokken Brad Jones vermoedelijk plaats voor talent Justin Bijlow.

Transfers Feyenoord (in)
Yassin Ayoub (FC Utrecht), Mo El Hankouri (was verhuurd), Jari Schuurman (was verhuurd), Kenneth Vermeer (was verhuurd), Calvin Verdonk (was verhuurd), Luis Sinisterra (Once Caldas), Jordy Clasie (Southampton).

Transfers Feyenoord (out)
Kevin Diks, Gustavo Hamer, Simon Gustafson, Miquel Nelom, Bilal Basaçikoglu, Karim El Ahmadi, Emil Hansson, Brad Jones

Karim El Ahmadi vertrok deze zomer bij Feyenoord Karim El Ahmadi vertrok deze zomer bij Feyenoord