Bezoek aan Volendam eindigt in grote nederlaag voor Jong PSV

Jong

Jong PSV wist in het uitduel tegen FC Volendam geen punten mee naar Eindhoven te nemen. De wedstrijd eindigde in een deceptie voor de ploeg van Peter Uneken. Met 5-1 werd er verloren in Noord-Holland.

Rustige opener
Het openingskwartier verliep rustig. Doelman Vincent Müller werd eenmaal getest bij een voorzet, die hij bij zich wist te houden. Aanvallend was het Ismael Saibari met een grote mogelijkheid toen hij bijna een-op-een werd gezet met de Volendamse doelman, maar een ingreep van de verdediging voorkwam dit. FC Volendam kwam rap in de counter maar Mees Kreekels blokkeerde de aanval sterk. Na een hoekschop werd Müller van dichtbij op de proef gesteld maar hij hield het doel schoon. Met dertig minuten op de klok werd Richy Ledezma met een knappe loopactie richting het Volendamse doel gestuurd. Vlak voor het zestienmetergebied werd hij van de bal gezet wat een einde maakte aan de aanval. Een aantal knappe diepe ballen van Mathias Kjølø brachten wat pit in de ploeg, maar voor rust werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Vlot Volendams voetbal

Na de rust kwam FC Volendam als een wervelwind terug op het veld. De thuisploeg kwam meerdere malen gevaarlijk bij het zestienmetergebied van Jong PSV en uiteindelijk was het raak. Een bal in de verre hoek was onhoudbaar voor Müller, 1-0. De Eindhovenaren waren uit op een eigen doelpunt en kwamen drie minuten later al dichtbij. Een voorzet van Saibari kwam in de clutch voorbij de Volendamse doelman, maar werd krap een meter voor de goal nog weggehaald. Halverwege het tweede bedrijf was het weer de thuisploeg die op het scoreformulier kwam. Een goed uitgespeelde aanval was voor Jong PSV niet tegen te houden en de Volendamse voorsprong werd verdubbeld. Waar in de eerste beide ploegen redelijk aan elkaar waren gewaagd bleek FC Volendam in de tweede helft een maatje te groot voor de beloften van PSV. Wederom was een aanval van de thuisploeg niet te stoppen, 3-0. Slechts twee minuten later stond zelfs het vierde doelpunt op het formulier van de thuisploeg. Om de pijn te verzachten wist Kjølø nog een eretreffer te maken, maar een comeback zat er niet meer in. In de slotminuten scoorde FC Volendam de vijfde.

Müller; De Haas, Kreekels (80’ Vos), Felipe, Sambo (87’ Daverveld); Matuta, Schoonbrood; Ledezma, Saibari; Kristinsson (62’ Timan), Kjølø.