Bergwijn speler van de week, vertrouwen Ihattaren

Bergwijn speler van de week, vertrouwen Ihattaren
3 min

Na een aantal pijnlijke weken mocht PSV afgelopen speelronde weer drie punten bijschrijven na de winst op sc Heerenveen. In de media is er veel over de wedstrijd gesproken. De belangrijkste berichten op een rijtje.

Rosario realistisch
Het missen van de aanvoerdersband lijkt geen pijn te doen bij Pablo Rosario. In gesprek met het Eindhovens Dagblad vertelt hij over de situatie. Hij gunt het zijn teamgenoot Denzel Dumfries van harte. “We hebben genoeg tijd gehad om over de situatie te praten. Daarin is gebleken dat het voor het team en voor mij het beste is als ik geen aanvoerder meer zou zijn”, vertelt de middenvelder. “Aanvoerder zijn gaf me geen extra druk, de media was er meer mee bezig dan ik. Maar dit is het beste voor ons team. Dumfries is trots om aanvoerder te zijn. Hij is iemand die van nature goed in de groep ligt, het is mooi dat hij die taak op zich gaat nemen.”

Bergwijn Speler van de Week
Na zijn sterke optreden tegen sc Heerenveen is Steven Bergwijn door Voetbal International uitgeroepen tot Speler van de Week. Twee fraaie doelpunten leverde ‘de Neymar van PSV’ het rapportcijfer 8 op. Bergwijn vond het moeilijk om vanaf de zijlijn toe te kijken hoe het niet goed ging bij PSV, zegt hij tegen het blad. “Sowieso als je geblesseerd bent is het al moeilijk. Als je dan ook niet ziet dat het niet loopt wil je een steentje bijdragen”, vertelt hij. Ook Lars Unnerstall deed het goed in het klassement. Met een 7,5 wist hij een plaats te bemachtigen in de top 5 Eredivisiespelers van deze speelronde.

De eerste toss van Dumfries
Denzel Dumfries stond tegen zijn oude club voor het eerst als aanvoerder op het veld. De rechtsback vroeg daarom even aan scheidsrechter Bas Nijhuis of hij de toss goed wilde uitleggen. Daar ging de arbiter mee akkoord, die vervolgens de tijd nam om te laten zien wat er gebeurde. “Goed gedaan de eerste keer”, zei Nijhuis nog na afloop.

Ihattaren: ‘ik heb gekkere inhaalraces gezien’
Mohamed Ihattaren speelde een prima wedstrijd tegen sc Heerenveen. Ondanks de slechte resultaten van afgelopen weken is hij geen zelfvertrouwen verloren. “Je zelfvertrouwen hou je gewoon. Als je de wedstrijd verliest moet het niet zo zijn dat je ook het vertrouwen verliest’, vertelt hij voor de camera’s van Voetbal International. De eerste plaats in de Eredivisie lijkt ver uit zicht, maar de middenvelder geeft de hoop niet op: “Ik heb gekkere inhaalraces gezien. Het vertrouwen blijft en we gaan er voor.”

Rik Elfrink: ‘PSV is er nog niet’
PSV-clubwatcher Rik Elfrink zag hoe PSV door een goede eerste helft drie punten pakte tegen sc Heerenveen. Maar de wedstrijd zelf was niet perfect. “PSV is er nog niet”, concludeerde hij. “Als je zes wedstrijden niet wint moet je door de barrière heen. Nu maar hopen dat het genoeg vertrouwen geeft bij PSV om het de volgende keren wel beter te doen.” Verder blikt Elfrink nog vooruit om de aankomende wedstrijden van PSV, met name de uitwedstrijd tegen FC Emmen. “Je moet Emmen niet groter maken dan het is, maar ook niet kleiner. Ze kunnen het PSV moeilijk maken.”