‘Bergwijn onopvallend belangrijk voor PSV’

‘Bergwijn onopvallend belangrijk voor PSV’
4 min

PSV won overtuigend van PEC Zwolle en blijft daarmee bij de top van de Eredivisie. Altijd en overal wordt er in de media geschreven over PSV. We zetten de belangrijkste berichten voor je op een rijtje.

Belangrijke Bergwijn
Tegen PEC Zwolle kwam Steven Bergwijn niet aan scoren toe, maar hij maakte met assists het onderscheid. PSV-clubwatcher Rik Elfrink ziet een belangrijke rol weggelegd voor de aanvaller: “Voor iemand met zijn statuur, op zijn positie, is één treffer wat weinig. Maar je moet vaststellen dat hij ongelofelijk veel kansen creëert voor PSV. Je moet Bergwijn niet tekort doen, want het is een speler die écht gevaarlijk is. En vergeet ook niet de verdedigende arbeid die hij vaak levert. Dat is eigenlijk altijd goed verzorgd.”

‘Een prima invalbeurt van Doan’
Ritsu Doan heeft zijn met zijn treffer tegen PEC Zwolle zijn eerste doelpunt voor PSV te pakken en is daarmee de eerste Japanse speler die scoort voor PSV. VI-analist Reon Boeringa zag een goede wedstrijd van de Japanner. “Een hele mooie goal en een prima invalbeurt”, stelt de journalist. “Hij voegt echt iets toe aan de aanvalslinie van PSV. Doan heeft kracht aan de bal waardoor een speler als Denzel Dumfries veel meer in de gelegenheid komt om over te komen en zijn aanvallende kwaliteiten te laten zien. Die tandem met Dumfries en Doan zie ik wel wat in.”

Rosario: ‘Ik wil altijd belangrijk zijn’
Pablo Rosario staat niet bekend om zijn vele doelpunten, maar nu scoort hij twee wedstrijden op rij. Tegen zowel FC Groningen als PEC Zwolle was het raak. “Het was een kwestie van tijd voor het doelpunt ging vallen en nu gebeurt het twee keer achter elkaar. Als speler wil je altijd belangrijk zijn met goals en assists. Het is lekker dat mijn schoten nu raak zijn, al ben ik geen aanvaller die wekelijks moet scoren. Maar ook als middenvelder kon ik meer rendement hebben”, zegt hij in gesprek met De Volkskrant. Op dit moment is Rosario captain in plaats van Ibrahim Afellay, maar hij heeft geen moeite met zijn status als vice-aanvoerder: “Ik hoop dat Ibi snel kan spelen, hij ligt goed in de groep. Ik kan niet wachten, met trots zal ik de aanvoerdersband aan hem afstaan.”

Kenneth Perez zou de bal willen zijn
Bij FOX Sports blikten analisten terug op het afgelopen voetbalweekend. Kenneth Perez was daar zeer te spreken over Mohamed Ihattaren met name. “Hoe hij de bal behandelt, het lijkt me heerlijk om de bal te zijn als je in de voeten van Ihattaren ligt”, zegt Perez. “Hij doet alles met veel gevoel, het is prachtig om te zien.” De analist ziet vergelijkbare kwaliteiten in Ritsu Doan: “Hij houdt de bal goed kort bij zich en bewaart het overzicht. Hij maakte een sterke invalbeurt.”

Sadílek heeft zijn doel bereikt
De linksbackpositie werd afgelopen wedstrijd bekleed door Michal Sadílek. De linkspoot is van nature een middenvelder maar kan ook linksachter uit de voeten. In gesprek met het Eindhovens Dagblad zegt hij dat hij zich goed voelt: “De trainer vindt dat ik het team daar kan helpen. Ik wissel nu veel met Olivier Boscagli, het maakt ook niet uit of hij of ik speel. Als we als team maar zorgen dat we winnen.” Het doel van de Tsjech is om dit seizoen meer speelminuten te maken dan het vorige. Inmiddels zit hij er al overheen. Vorig seizoen kwam hij tot 770 minuten in het eerste elftal en inmiddels staat de teller op 875 minuten.

Ihattaren vaste klant in het Elftal van de Week
Voetbal International heeft namens PSV Mohamed Ihattaren opgenomen in hun Elftal van de Week. Het is de derde week op rij dat het tijdschrift de middenvelder opneemt in hun wekelijkse lijst van beste spelers, een unieke prestatie voor Ihattaren. Op de website van Voetbal International wordt positief over hem gesproken: “De middenvelder blijft verbazen met zijn fabuleuze techniek en weet ondanks zijn leeftijd – zeventien jaar pas – wekelijks een hoog niveau te halen in de Eredivisie.”