Beloften AZ te sterk voor Jong PSV

Jong PSV is tegen zijn derde nederlaag van het seizoen aangelopen. Op De Herdgang legden de beloften van coach Dennis Haar het af tegen die van zijn vader Martin: 1-2.

Roulaux tweemaal gepasseerd
Met de debuterende Youri Roulaux op doel begon Jong PSV stroef aan het duel tegen de beloften uit Alkmaar. In een redelijk gelijk opgaande eerste helft, waren het namelijk de bezoekers die het meeste aanspraak op treffers maakten. Zo af en toe dook Jong PSV op voor het doel van keeper Olij, maar heel groot gevaar kon de ploeg van Dennis Haar niet stichten. Jong AZ wel en twee mogelijkheden leverden ook daadwerkelijk een treffer op. Tweemaal ontsnapte Friday aan de buitenspelval en even zo vaak rondde de aanvaller doeltreffend af: 2-0

Doelman Roulaux was voor rust tweemaal kansloos op schoten van Friday Doelman Roulaux was voor rust tweemaal kansloos op schoten van Friday

Treffer Verreth onvoldoende
Na rust probeerde Jong PSV tevergeefs orde op zaken te stellen, al kreeg het na een uur een goede kans via Mauro Junior. De jonge Braziliaan dook in vrije positie op voor Olij, maar wist de doelman van dichtbij niet te verschalken. Dat lukte Matthias Verreth een kwartiertje later wel. Hij promoveerde een hoekschop op knappe wijze vanaf de rand van de zestien tot doelpunt en bracht Jong PSV, dat even daarvoor met Steven Theunissen een tweede debutant in het veld had gebracht, terug tot 1-2. Invaller Cody Gakpo was in de slotfase daarna nog dicht bij de gelijkmaker, die Jong PSV op basis van het spel naar rust wel verdiende, maar niet kon forceren.

Roulaux; Van Vlerken, Kardes(46/Abels), Soulas, Bannani(62/Theunissen); Rigo, Duarte, Ritzmaier; Mauro Junior, Konings(62/Gakpo), Verreth