Belg Stefano Pinna nieuwe aanwinst PSV esports

Artikel
Belg Stefano Pinna nieuwe aanwinst PSV esports

Stefano Pinna voegt zich als esporter bij PSV. De 20-jarige Pinna is afkomstig uit België en vormt samen met Romal Abdi en Ali Riza Aygün komend seizoen het esports-team van PSV. “Ik kijk er erg naar uit om met hen samen te gaan werken.”

Sporen verdiend
Stefano Pinna is afkomstig uit Genk en heeft zijn sporen in esports ruimschoots verdiend. Begin augustus vertegenwoordigt hij PSV op de eWorldcup Grand Final, het WK FIFA. Daar strijden de tweeëndertig beste esporters van de wereld om de wereldtitel en een hoofdprijs van $ 250.000,-. Pinna kwalificeerde zich eerder al voor dit toernooi. “Ik hoop namens PSV op alle toernooien het hoogst mogelijke te bereiken”, zegt Pinna. “Mijn doel is om me iedere keer opnieuw voor belangrijke toernooien te kwalificeren en natuurlijk ook te winnen.”

eDivisie
De kans is groot dat Pinna, samen met Ali Riza Aygün, namens PSV gaat uitkomen in de eDivisie, die evenals afgelopen jaar in twee competitiehelften wordt opgesplitst. “Ik kijk er erg naar uit om met Ali Riza en Romal samen te werken. Ik wil ook vooral beter worden en kan van hun weer skills leren om mezelf te verbeteren. Ik denk dat het een prettige samenwerking gaat worden. In de eDivisie gaan we voor niets minder dan het kampioenschap.”