Belangrijk duel Jong PSV tegen Den Bosch

In Den Bosch staat vanavond een ontmoeting tussen de plaatselijke FC en Jong PSV op het programma. Een duel tussen de nummers vier en vijf van de competitie. Bij een overwinning tegen FC Den Bosch groeit het gat naar vijf punten. Een belangrijke wedstrijd dus.

Bertalan Kun terug van blessure
De Hongaar Kun was geblesseerd, maar is op tijd hersteld voor deze wedstrijd. Amar Catic is niet aanwezig bij de regioderby. Afgelopen vrijdag was de Bosnische-Nederlander ook al afwezig vanwege een blessure.

Spannende wedstrijd
Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Jong PSV heeft twee punten voorsprong op de concurrent uit Den Bosch. Beide teams wisten evenveel van elkaar te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. Vier keer gebeurde dat. Daarnaast eindigde een ontmoeting tussen de clubs uit Eindhoven en Den Bosch drie keer in een gelijk spel. Als de mannen van Dennis Haar winnen, nemen ze afstand van Den Bosch en wordt het gat vergroot tot vijf punten. Ze kunnen zelfs nog stijgen op de ranglijst, maar dat is afhankelijk van andere resultaten.

Spectaculaire editie van 2016
Op de eerste speeldag van het seizoen 2016/2017 in de destijds hetende Jupiler League stond deze wedstrijd gepland. Al heel snel pakte Jong PSV de leiding via Sam Lammers. Vervolgens neemt de spits het team bij de hand want binnen veertig minuten staat er een hattrick achter zijn naam.

Philippe Rommens scoorde ook nog namens PSV en ook FC Den Bosch deed dat nog voor de pauze. Daarnaast ontving Den Bosch ook nog een rode kaart. Ruststand: 4-1.

De tweede helft verloopt qua score een stuk rustiger. Lammers jaagt in de 64e minuut nog wel zijn vierde van de avond tegen de touwen en bepaalt daarmee de eindstand op 5-1. Voor Jong PSV wordt dat seizoen een mooie. Ze eindigden op plaats vier. Voor de Bosschenaren is het een seizoen om snel te vergeten. Zij kwamen niet verder dat de veertiende plek op de ranglijst.