Bekertoernooi voorbij na nederlaag bij Ajax

PSV is in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld door Ajax. In Amsterdam werd het 2-1 voor de thuisploeg.

PSV onder druk
In een ijskoude Johan Cruijff ArenA kende het begin van het bekerduel weinig overeenkomsten met de wedstrijd die een maand geleden in de competitie werd gespeeld. Waar PSV de Amsterdammers destijds overrompelden met momenten van grote druk en al snel op een 0-2 voorsprong stond, werd woensdagavond PSV juist zelf ver teruggedrongen op eigen helft. Behoudens een bijna mogelijkheid voor Mauro Junior kwam de ploeg van Roger Schmidt in het eerste kwartier maar weinig van de eigen helft af.

Opeenvolgende tegentreffers
Dat veranderde ook niet na de openingstreffer van Haller. De Fransmans werd bereikt na een steekbal en liet doelman Lars Unnerstall – die de voorkeur kreeg boven Yvon Mvogo – kansloos. Enkele minuten later voltrok zich een zelfde scenario, ditmaal na een voorzet vanaf de linkerflank. Met een 2-0 achterstand moest PSV vervolgens het doel van Ajax opzoeken en kort voor rust was het ook nog heel dicht bij de aansluitingstreffer. Ibrahim Sangaré stak Donyell Malen in die diepte weg, maar de spits kreeg de bal niet op doel geschoten.

Ander vaatje
Na rust probeerde PSV uit een ander vaatje te tappen. De ploeg was verdedigend feller en leek ook meer vooruit te durven spelen. Een mooie aanval leverde na 58 minuten de aansluitingstreffer op. Uiteindelijk werd Denzel Dumfries vrij gespeeld en zijn voorzet verdween via het been van Ajax-verdediger Timber in het doel: 2-1. Het antwoord van Ajax volgde in de vorm van twee spijkerharde overtredingen die geel opleverden, daar waar een rode kaart toch zeker ook mogelijk was.

Geen geluk
Het gebrek aan een beetje geluk brak PSV op. Een veelbelovende aanval werd bijvoorbeld afgefloten na een wat ongelukkig botsing tussen Eran Zahavi en Alvarez en kort voor tijd werd ook Malen heel makkelijk teruggefloten na een duel met Tagliafico. In de slotfase zette PSV Ajax nog even onder druk en was Dumfries nog heel dicht bij de gelijkmaker. Opnieuw ontbrak echter het geluk.