Bekerfinale | PSV Vrouwen met 4-0 onderuit tegen FC Twente

Vrouwen

De derde bekerfinale op rij en potentieel de tweede prijs in de historie. Dat stond er op het spel voor PSV Vrouwen, dat lang goed speelde tegen FC Twente. Toch verliest het uiteindelijk - weliswaar geflatteerd - van de Tukkers.

In de openingsfase waren er meteen grote kansen voor zowel PSV als FC Twente. De keepers hadden het overigens niet druk, want de schoten vlogen telkens naast of over het doel. Dat zou ook pas aan het einde van de eerste helft veranderen, toen FC Twente, keepster Danniëlle de Jong op de proef stelde. PSV moest het voornamelijk hebben van rappe tegenaanvallen, terwijl de officiële thuisploeg geduldig op een opening wachtte. Die opening kwam er op slag van rust. Melanie Bross schoot net onder de bal door. Haar directe tegenstander profiteerde: 1-0.

Vechten voor wat het waard is
PSV Vrouwen kwam met de juiste instelling uit de kleedkamer, want het creëerde ontzettend veel kansen. Het beloonde zichzelf alleen niet en toen traden de wetten van het voetbal in: FC Twente verdubbelde de voorsprong. Een overwinning, en dus de tweede prijs in de clubhistorie, raakte steeds verder uit het zicht. PSV vocht voor wat het waard was en stormde met steeds grotere aantallen naar voren. Het betaalde zich enkel uit in nog twee tegendoelpunten.

De Jong; Bross, Hendriks (Coolen), Van Es ©️, Levels; Worm (Kuijpers), Strik (Stoit), Kaagman (Smits); Hulswit (Henschen), Ripa, Brugts.