Bekerfinale | De weg van PSV naar De Kuip

Van de nipte zege op Sparta tot de heksenketel in Spakenburg. Het bekerseizoen begon in Rotterdam en zal hoe dan ook eindigen in Rotterdam. Dit is de reis van PSV richting De Kuip.

10 januari | Sparta Rotterdam - PSV 1-2
Voor PSV begint het bekeravontuur tegen Sparta Rotterdam. Het weekend ervoor nam die ploeg nog een punt mee uit het Philips Stadion. In de havenstad zorgt Xavi Simons na 33 minuten voor de openingstreffer. Op aangeven van Érick Gutiérrez schiet hij de bal keurig binnen. In de extra tijd voor rust verdubbelt Noni Madueke, met zijn laatste PSV-goal, de voorsprong. Na rust maakt de thuisploeg de aansluitingstreffer, maar daar blijft het bij.

8 februari | PSV - FC Emmen 3-1
Het tweede bekerduel is dé wedstrijd van Jarrad Branthwaite. De jonge Engelsman heeft, met een kopbal en afstandsschot, na 14 minuten al twee doelpunten op zijn naam staan. FC Emmen geeft zich nog niet gewonnen. In de 49e minuut maken zij de aansluitingstreffer. Luuk de Jong gooit uiteindelijk de wedstrijd op slot. Hij scoort zijn eerste treffer van 2023.

2 maart | PSV - ADO Den Haag 3-1
Met een sterk gewijzigde basisopstelling komt PSV wederom snel op voorsprong. Johan Bakayoko werkt een voorzet van Van Aanholt keurig af. Nog geen tien minuten later is het Guus Til die op zijn beurt een steekpass van Branthwaite voorbij de doelman tikt. Begin tweede helft schiet Ibrahim Sangaré met een kiezelhard schot de derde binnen. Slechts één minuut later verkleint ADO de voorsprong alweer. Het blijft bij 3-1.

4 april | Spakenburg - PSV 1-2
De laatste horde tussen De Kuip en PSV is SV Spakenburg. Het bekertoernooi van 2022-2023 stond tot dan toe in het teken van het succes van de amateurvereniging. Op het eigen Sportpark De Westmaat vinden de Utrechtenaren echter hun Waterloo. In de 43e minuut is het Guti die een corner binnentikt. Vlak na rust zet Patrick van Aanholt het tweede doelpunt op het scorebord. De thuisploeg blijft zich dapper verweren en scoort zelfs nog met een schot van afstand. Ze kunnen echter niet voorkomen dat PSV zondag 30 april de finale speelt tegen Ajax.