Bekende gezichten bij Feyenoord

Artikel
Bekende gezichten bij Feyenoord

De wedstrijd tegen Feyenoord wordt een weerzien met trainer Dick Advocaat, die in de jaren negentig vier jaar aan het roer van PSV stond en in 2012 nog een seizoen. Maar het is lang niet het enige bekende gezicht van beide clubs.

Hereniging Narsingh
De wedstrijd wordt ook een reünie met Luciano Narsingh. De aanvaller speelde vijf jaar in dienst van PSV voordat hij naar Swansea vertrok voor een avontuur in het buitenland. Inmiddels is hij terug in de Eredivisie in dienst van Feyenoord. Een pad vergelijkbaar met die van Joonas Kolkka. De aanvaller vertrok bij PSV en kwam via verschillende clubs in het buitenland weer terug naar Nederland. Eerst naar ADO Den Haag en daarna Feyenoord. Inmiddels is de Fin weer actief bij PSV.  

Europees succes
Op dit moment is Georginio Wijnaldum een vaste waarde bij Liverpool. Afgelopen seizoen won de middenvelder met zijn ploeg zelfs de Champions League. Hij speelde vier jaar in het shirt van PSV, maar begon zijn carrière in het Rotterdamse rood-wit van Feyenoord. In 2011 maakte hij de overstap naar Eindhoven en via Newcastle United kwam hij bij het grote Liverpool. Ook oude bekenden als Ruud Gullit en Ivan Nielsen maakten de overstap van Feyenoord naar PSV. Laatstgenoemde won in Eindhovense dienst zelfs de Europa Cup 1.

1988
Uit dat legendarische team van 1988 waar Nielsen in zat, zaten meer spelers die voor beide ploegen uit zijn gekomen. De bekendste daarvan is bondscoach Ronald Koeman, die na het winnen van de Europa Cup 1 naar FC Barcelona vertrok en zes jaar later uitkwam bij de Rotterdammers waar hij zijn carrière afsloot. Net als doelman Patrick Lodewijks die ook in 1988 bij PSV speelde en uiteindelijk bij Feyenoord terecht kwam.

Net zoals Lodewijks brak ook Otman Bakkal door bij PSV, maar sloot zijn carrière af in Rotterdam. Andere bekende namen als Theo Lucius, Danko Lazovic en Edwin Zoetebier kenden periodes in Eindhoven en in Rotterdam.