Baumgartl: ‘Dit mag niet gebeuren’

Baumgartl: ‘Dit mag niet gebeuren’
3 min

PSV kende een wedstrijd om snel te vergeten tegen FC Utrecht. In de media is er volop geschreven over het duel. We zetten de belangrijkste berichten op een rijtje.

Opsteker voor Ihattaren
Ondanks de frustrerende wedstrijd kende Mohamed Ihattaren een kleine opsteker. Tijdens de 24ste minuut werd er door zowel het uit- als thuispubliek geapplaudisseerd voor de middenvelder in verband met het overlijden van zijn vader. Op Instagram bedankt hij beide ploegen voor de steun: “Het gevoel dat ik gisteren in de 24e minuut van onze wedstrijd kreeg is niet te beschrijven. Mijn familie en ik zijn ontzettend dankbaar voor de steun van de supporters van FC Utrecht en PSV.”

 

Timo Baumgartl: ‘Dit mag niet gebeuren’
Drie tegendoelpunten en twee rode kaarten. De spelers van PSV hebben een slechte nasmaak overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Utrecht. Zo ook Timo Baumgartl. In het Eindhovens Dagblad probeerde hij het resultaat te verklaren: “Na de 1-0 hadden we zeker de mogelijkheid om nog terug te komen. Wat er daarna gebeurt, is uiteraard heel vervelend en het mag niet gebeuren dat we met negen man komen te staan. Niemand doet dat met opzet en we moeten uiteraard hiervan leren. Geen gekke dingen gaan doen en bij elkaar blijven, is nu belangrijk. We hebben in meerdere wedstrijden laten zien wat we kunnen.”

RIk Elfrink: ‘PSV heeft een enorme klap opgelopen’
Clubwatcher Rik Elfrink zag een zwarte avond voor PSV. “Onnodig” noemde hij de rode kaarten van PSV. Volgens Elfrink moet PSV deze tik zo snel mogelijk verwerken: “Je moet niet het hele seizoen als verloren beschouwen na zo’n zwarte avond. Zo was het ook niet. Ik heb nog strijdbare spelers en een strijdbare trainer gezien. Maar PSV heeft hier een enorme klap opgelopen. Ook vorig seizoen waren de uitwedstrijden niet best tegen de top zes. Dat zal snel beter moeten.”

PSV-jeugdaanvoerders dragen de regenboogband
In het kader van de internationale Coming Out Day droegen de aanvoerders van alle PSV-jeugdteams dit weekend de regenboogband als aanvoerdersband. Patrick van de Voort van de PSV Foundation sprak hierover met Hart van Nederland. “Het opleiden van jeugdspelers gaat over meer dan goede voetballer worden. Ook het maatschappelijke gedeelte en de persoonlijke ontwikkeling is belangrijk. Dus dit jaar dragen alle aanvoerders van de jeugdteams ook de regenboogband om de actie te steunen.”

‘El Salvador’ Luuk de Jong
Na zijn bevrijdende doelpunt met het Nederlands Elftal tegen Noord-Ierland heeft Luuk de Jong ook zijn waarde getoond bij Sevilla. In de slotfase van de wedstrijd tegen Levante kopte hij de 1-0 tegen de touwen. Dit werd ook de eindstand van de wedstrijd. “Nog vijf minuten te gaan, de aanvallers hadden zich stukgelopen op de Levante-muur, keer op keer. Toen stond daar een jongen uit Nederland op, genaamd Luuk de Jong, die Sevilla de drie punten bezorgde. Van mikpunt van kritiek tot ‘El Salvador’”, schreef plaatselijke krant ABC De Sevilla.