Barça wil groepswinst veiligstellen tegen PSV

Artikel
Barça wil groepswinst veiligstellen tegen PSV

FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde straalde op de persconferentie dinsdagmiddag vertrouwen uit. Hij wil dat zijn ploeg woensdag groepswinst veiligstelt. “Ik denk dat ons dat gaat lukken”, aldus Valverde die vooralsnog tien punten haalde in vier wedstrijden.

Blessures
Tijdens de persconferentie ging het vooral over de hoeveelheid blessures van FC Barcelona. Barça kampt ook tegen PSV met de nodige personele problemen. De ploeg van Valverde mist liefst zeven spelers, waardoor enkele jongelingen zijn opgenomen in de selectie van de Blaugrana’s. “Gedurende het seizoen is er altijd wel een keer sprake van een blessuregolf”, nuanceerde de trainer. “Ik zie daar niet zo veel problemen in. Nu is bijvoorbeeld Messi weer teruggekeerd. Morgen zullen we laten zien dat we willen winnen.”

PSV
Valverde is desondanks op zijn hoede voor PSV, dat hij complimenteerde voor het spel in Camp Nou. “We hadden in de eerste helft heel lastig met PSV. Uiteindelijk konden we het in de tweede helft naar ons toetrekken. Wat de ploeg bovendien in de competitie presteert is ongelooflijk. We zijn absoluut niet zeker van de overwinning. De enige wedstrijden die ze hebben verloren waren nipte nederlagen. Wij zijn op ons hoede.”

Vidal: ‘Willen eerste worden’
Naast Valverde schoof middenvelder Arturo Vidal, die twee seizoenen geleden met FC Bayern München nog tegen PSV speelde aan en hij zei dat PSV ondanks enkele blessures een gemotiveerd Barcelona kan verwachten. “We gaan er alles aan doen om eerste te worden”, zei hij onder meer. “Hiermee kunnen we een signaal afgeven naar de andere titelkandidaten.” De achilleshiel van de Catalanen is dit seizoen de verdediging. “Het klopt dat we veel tegendoelpunten hebben gekregen. We doen er alles aan dat aspect in ons spel te verbeteren.”

Concentratie     
Of dat in het Philips Stadion lukt moet morgen blijken. Vidal weet dat zijn ploeg geconcentreerd moet zijn om te winnen van PSV. “Het is lastig om een percentage te geven. Ik hoop dat we winnen, we weten dat ze het ontzettend goed doen in eigen land.”