Bakayoko steelt de show in Limburg

Artikel
Bakayoko steelt de show in Limburg

Met twee teams op 26 punten en op de drempel van het linkerrijtje zal er vrijdagavond geen peptalk nodig zijn geweest. Peptalk of niet, Johan Bakayoko liet van zich horen. Met vier goals zette hij de wedstrijd eigenhandig op stelten.

Afstandschoten
Nadat de traptreden van De Koel bedwongen waren, noteerde Ismael Saibari al na twee minuten het eerste schot van de wedstrijd. Daarna kreeg Simon Colyn nog een grote kans op de openingstreffer, maar de Canadees stuitte op de keeper. Helaas was het eerste schot van VVV-Venlo gelijk raak. De fase daarop was een lastige, waarin de defensie meerdere keren aan het werk werd gezet. Jong PSV sloeg zich er doorheen en het kwam weer aan voetballen toe. Voetballen, dat kan Johan Bakayoko en dat liet hij wederom zien. De Belg brengt Jong PSV in de 35e minuut op gelijke hoogte met een inzet vanaf randje zestien. 

Johan Bakayoko
Ismael Saibari dribbelde begin tweede helft het strafschopgebied van de thuisploeg in. Zijn actie in het strafschopgebied werd onreglementair gestopt en dus werd het een penalty. Johan Bakayoko tekende vanaf elf meter voor zijn tweede van de avond en derde van de week. Het was dus erop en erover, maar daar stopte het - voor even. Venlo begon te dringen, maar dankzij Maxime Delanghe kwam het niet langszij. Ruimte dus voor de uitblinker om de voorsprong te vergroten, en hoe. Met een prachtig schot liet hij de keeper kansloos voor zijn hattrick. En daar liet de jonge Belg het niet bij. Uiteindelijk stapt hij met vier goals van het veld. 

Delanghe, Markelo, Comenencia, Vos, Leysen; Kjølø, (85/Matuta) Saibari, (62/Priske Flyger) Nassoh; (90/Babadi) Bakayoko, (85/Timan) Colyn, (46/Sealy) Thomas.