AZ mist helft van de doelpunten tegen PSV

AZ mist helft van de doelpunten tegen PSV
2 min

Nummer 5 AZ is wisselvallig uit de winterstop gekomen. Het verloor van Vitesse, speelde gelijk tegen Sparta en won van Go Ahead Eagles. Tussendoor haalden de Alkmaarders nog wel de halve finale van de KNVB Beker door van Heerenveen te winnen. Maak kennis met de tegenstander van vandaag, die een groot gedeelte van de doelpuntenproductie mist.

Oud-PSV’ers in AZ-verdediging   
Door de afwezigheid van Ron Vlaar vormden oud-PSV’ers Stijn Wuytens en Rens van Eijden de vorige twee wedstrijden het verdedigingscentrum van de Alkmaarders. Rens van Eijden komt uit de jeugdopleiding van PSV en speelde één duel voor de club: op 11 april 2007 in de kwartfinale van de Champions League bij Liverpool (1-0 verlies). Ook Wuytens is een jeugdproduct van PSV. Hij speelde bij PSV 44 duels. 

Krul in de basis  
AZ verraste deze week door op de laatste dag van de transfermarkt Tim Krul te huren van Newcastle United. De doelman was verhuurd aan Ajax, maar had daar geen uitzicht op een basisplaats. Die krijgt hij bij AZ wél. AZ-coach John van den Brom heeft al aangegeven dat hij tegen PSV meteen speelt. Sergio Rochet moet daardoor genoegen nemen met een plaats op de bank.

Stijn Wuytens speelde in het verleden voor PSV Stijn Wuytens speelde in het verleden voor PSV

AZ mist helft van de goals    
Op dezelfde dag dat Krul naar Alkmaar kwam, vertrok spits Robert Mühren naar SV Zulte Waregem. Hij was goed voor zes goals in de Eredivisie dit seizoen. Omdat ook eerste keuze Wout Weghorst (10 goals) geschorst is, mist AZ tegen PSV de makers van 16 van de 34 goals (47%) in de Eredivisie dit seizoen.

Jahanbakhsh op dreef   
Het gevaar zal daarom moeten komen van de Iraniër Alireza Jahanbakhsh. Hij maakte dit seizoen 6 goals en gaf 5 assists. Jahanbakhsh was dit direct betrokken bij 4 van de laatste 7 doelpunten van AZ in de Eredivisie (2 doelpunten, 2 assists). Naast Weghorst is ook linksback Ridgeciano Haps er tegen PSV niet bij wegens een schorsing.