‘Avondje NAC’ levert Jong PSV geen punten op

Jong

De uitwedstrijd met NAC Breda eindigde in een verliespartij voor Jong PSV. Een gestopte strafschop door debutant Vincent Müller was niet genoeg om punten binnen te halen. 2-1 was de eindstand.

Redding Müller
De wedstrijd begon zonder Cheick Touré. Hij had een basisplaats bemachtigd maar raakte geblesseerd in de warming up. Nigel Thomas was zijn vervanger en hij liet zich meteen gelden. Vijf minuten na de aftrap speelde Thomas een diepe bal op Kristófer Kristinsson. Hij gaf de voorzet en Thomas kopte zelf binnen voor de openingstreffer en zijn eerste doelpunt voor Jong PSV. NAC Breda had echter een snel antwoord. Twee minuten later kon debuterende doelman Vincent Müller een inzet van Moreno Rutten niet keren. Ongeveer een kwartier voor rust werd doelman Müller weer op de proef gesteld. Mathias Kjølø zat mis bij een verdedigende ingreep en NAC Breda mocht aanleggen voor een strafschop. De zwak ingeschoten penalty werd eenvoudig gered door de Duitse doelman en de stand bleef gelijk. Kristinsson kwam later nog dichtbij de voorsprong, maar zag zijn kopbal naast gaan. Met een gelijke stand brak de rust aan.

Controle
Jong PSV begon zeer sterk aan de openingsfase van de tweede helft. De ploeg was goed in controle, wat meerdere kansen opleverde. Joël Piroe kwam tot een grote schietkans maar zijn inzet ging over het doel. NAC Breda maakte een eind aan de Eindhovense controle. Balverlies bij Jong PSV leverde een kans op voor de Bredanaren. Müller kon de inzet van Lewis Fiorini niet stoppen, 2-1. Een kwartier voor het einde kwamen de Eindhovenaren tot een aantal mogelijkheden via hoekschoppen, maar de ploeg wist er niet van te profiteren. Jong PSV wist geen doelpunt meer te maken tegen de koploper van de Eerste Divisie en keerde zonder punten huiswaarts.

Müller; Sambo (86’ Kuisch), De Haas, Felipe, Kreekels; Matuta, Kjølø (76’ Gloster), Saibari (86’ Mendonca), Thomas (62’ Schoonbrood); Piroe, Kristinsson (76’ Daniëls).