Armando Obispo: ‘Ik heb voor mijn plaats gevochten’

Artikel
Armando Obispo: ‘Ik heb voor mijn plaats gevochten’

De Eredivisie hervat dit weekend weer na de interlandperiode. Voor PSV staat een ontmoeting met Vitesse op het programma. De Arnhemse club staat op dit moment op de eerste plaats in de competitie, maar PSV heeft een wedstrijd minder gespeeld. Voor Armando Obispo is het een bijzondere wedstrijd, hij speelt dit seizoen op huurbasis voor de Arnhemmers.

Trots op de club
Tegen PSV heeft Obispo nooit gespeeld. Maar hij zal alles geven om een indruk achter te laten. “Het is even wennen om tegen mijn oude club te spelen. Maar ik heb er absoluut veel zin in”, zgt Obispo. “Ik wil aan beide clubs laten zien wat ik kan. Als ik nu goed speel kan dat voor beide clubs goed zijn. PSV is goed, maar Vitesse heeft ook een goede ploeg dit seizoen. Ik denk dat maar weinig mensen hadden verwacht dat we na vijf wedstrijden eerste zouden staan”, aldus de verdediger trots.

Vlammen
Obispo heeft gelijk respect afgedwongen bij de Gelderse ploeg. Hij heeft nog geen minuut gemist dit seizoen en draagt dus in grote mate bij aan de goede prestaties van Vitesse: “Ik ben opgevallen door mijn eigen ding te doen en heb voor mijn plaats gevochten. Door hard te werken en te vlammen op de training heb ik laten zien dat ik in de basis thuishoor.”

Vorig seizoen nog wandelde Obispo bijna wekelijks naar de PSV-kleedkamer in het Philips Stadion Vorig seizoen nog wandelde Obispo bijna wekelijks naar de PSV-kleedkamer in het Philips Stadion

Jeugdvrienden
Obispo heeft de jeugdopleiding van PSV doorlopen, dus hij zal zaterdag veel goede vrienden van hem op het veld zien: “Jongens als Donyell Malen en Cody Gakpo zijn goede vrienden van me. Het is heel speciaal om tegen ze te mogen spelen. Met Cody speel ik al meer dan twaalf jaar samen, dus het is mooi om hem weer tegen te komen. Donyell volg ik ook nog, ik was ontzettend trots toen ik hem zag scoren tegen Duitsland. Ik heb gelijk een berichtje gestuurd om hem te feliciteren.”

Titelkandidaat
De titelfavoriet dit jaar is volgens Obispo toch zijn oude ploeg in Eindhoven. “PSV heeft gewoon kans op de titel dit seizoen. Het is een goed team met veel talent. De jeugdopleiding heeft zijn werk goed gedaan. Die jonge jongens, de nieuwe generatie die er aan zit te komen, kunnen echt het verschil maken. Het is heel mooi om dat te zien”, zegt de verdediger. Hij mag dan wel verhuurd zijn van PSV, maar hij is niet van plan zich in te houden tegen zijn oude club. “Ik speel nu voor Vitesse en ga er alles aan doen om te winnen. Als het nodig is kan Donyell een stevige tackle van me verwachten”, zegt Obispo met een glimlach.

In het shirt van Vitesse maakt de verdediger dit seizoen een stabiele indruk In het shirt van Vitesse maakt de verdediger dit seizoen een stabiele indruk

Bekijk ook