Andrés Guardado van PSV naar Real Betís Sevilla

Artikel
Andrés Guardado van PSV naar Real Betís Sevilla

Na drie seizoenen vertrekt Andrés Guardado bij PSV. De 136-voudig international van Mexico vervolgt zijn carrière in Spanje bij Real Betís Sevilla. Guardado won als PSV’er twee landstitels en tweemaal de Johan Cruijff Schaal.

Huur
PSV verzekerde zich op 26 mei 2014 voor een jaar van de diensten van Andrés Guardado. De Mexicaan werd een seizoen gehuurd van Valencia CF en maakte vrijwel direct grote indruk. Guardado had een groot aandeel in het eerste kampioenschap in zeven jaar tijd. Na dat seizoen nam PSV Guardado definitief over van Valencia. In 2015 tekende hij een contract tot de zomer van 2018.

Reserve-aanvoerder
Guardado, die na zijn definitieve transfer werd aangewezen als reserve-aanvoerder werd in zijn tijd als PSV’er geëerd door de club en fans. Onder meer met een prachtige sfeeractie op de westtribune, maar ook in het Philips Stadion, waar hij op de muur nabij de hoofdingang vereeuwigd is.

Eerbetoon
Guardado mag worden beschouwd als één van de meest invloedrijke PSV’ers van de afgelopen jaren. Hier vind je een eerbetoon aan de vertrekkend PSV’er.

Bedankt voor de afgelopen jaren Andrés! Bedankt voor de afgelopen jaren Andrés!