‘Als thuisploeg verlies je altijd wel een keer’

‘Als thuisploeg verlies je altijd wel een keer’
2 min

Zeggen dat het moeilijk wordt om tegen FC Barcelona een resultaat te halen is volgens Mark van Bommel een open deur intrappen. Maar neerleggen bij een nederlaag, dat doet Van Bommel vooraf absoluut niet. “Als we tevreden zouden zijn met een kleine nederlaag hadden we beter thuis kunnen blijven. Als thuisclub verlies je altijd wel een keer.”

Bus parkeren 
Dat zei de hoofdcoach van PSV maandagavond op de persconferentie. Om tot een resultaat te komen zal Van Bommel niet al te veel tornen aan zijn speelwijze. In tegenstelling tot vele andere ploegen, die tegen FC Barcelona zogenaamd de bus parkeren. “Het is sowieso al moeilijk om in korte tijd een bepaalde speelwijze in het team te krijgen. Dan kan ik deze wedstrijd wel mijn systeem omgooien, wat resultaat kan opleveren, maar ik denk dat je beter je ‘Plan A’ kunt verbeteren, zodat je geen ‘Plan B’ hoeft te hebben”, aldus Van Bommel.  

Verleden   
Zelf speelde Van Bommel in seizoen 2005-2006 in Camp Nou. Hoewel hij na één seizoen vertrok, bewaart de PSV-coach warme herinneringen aan de club waarmee hij onder andere de Champions League won. “Op weg naar deze zaal ben ik de perschef, teammanager en iemand van de beveiliging tegengekomen. Weet je wat het is? Als je hier zelf speelt, heb je niet in de gaten hoe groot dit stadion is. Pas toen ik op vakantie terugkwam met mijn vrouw en kinderen zag ik hoe immens het stadion is en hoe mooi het is om hier te voetballen.”

Onverstoorbaar 
Van Bommel hoopt dat zijn spelers dat ook pas beseffen als ze na hun carrière terugkomen in Camp Nou. “Zoals vaker gezegd moeten we onverstoorbaar zijn. Hetzelfde doen als altijd. Na afloop vechten om het shirt van Messi? Als we een goed resultaat halen, maakt me dat niets uit.Als spelers in de rust om een shirtje van een ander gaan vragen, is de onverstoorbaarheid weg. Dat moeten ze niet doen.”

ucl1819