Almere City te sterk voor Jong PSV

Jong PSV heeft vrijdag zijn eerste nederlaag in de Jupiler League gelden. In Almere verloor de ploeg van trainer Dennis Haar met 2-1 van Almere City FC. Daardoor ziet het directe concurrent De Graafschap, dat wel won, in punten gelijk komen in strijd om de periodetitel: 16 om 16.

Laursen raakt lat
Na een kwart wedstrijd zonder noemenswaardige gebeurtenissen was de eerste kans voor Jong PSV. Een grote bovendien. Na een vlot lopende aanval via Marcel Ritzmaier en Lennerd Daneels mocht Nikolai Laursen voor nagenoeg leeg doel uithalen, maar vond hij tot zijn eigen verbazing slechts de lat in plaats van het net. Verder deelden beide ploegen vooral speldenprikken uit. Een eerste helft zonder treffers was een logisch gevolg.

Nikolai Laursen was in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt Nikolai Laursen was in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt

Invaller Konings geeft even hoop
Om de goede uitgangspositie die het in de strijd om de vierde periodetitel voor de wedstrijd had te behouden, ging Jong PSV na rust op zoek naar de openingstreffer. De thuisploeg opende echter de score. In de 52e minuut liet Salasiwa Koopmans kansloos met een bekeken schot in de verre hoek: 1-0. Zo’n twintig minuten voor tijd komt Jong PSV er gevaarlijk uit, maar een schot van Daneels kan net op tijd worden geblokt door een Almere City-verdediger. Vijf minuten later was het wel raak. Invaller Joey Konings tikte Jong PSV op aangeven van Marcel Ritzmaier in de 75e minuut langszij: 1-1. De ploeg van Haar ging daarna op zoek naar de winnende, maar kreeg vijf minuten voor tijd de 2-1 om de oren via Mirani. Laursen was daarna nog dicht bij een punt voor Jong PSV, maar de Deen raakte na een knappe actie ongelukkig de onderkant van de lat.