Alles over | PSV is al 39 jaar ongeslagen tegen Go Ahead Eagles

PSV1

De ploeg van Ruud van Nistelrooij verloor in de midweekse speelronde van FC Emmen. PSV kan zich zaterdagmiddag revancheren tegen Go Ahead Eagles. Gracenote zocht alles uit over het bezoekje van de Eagles aan het Philips Stadion.

PSV is in de Eredivisie al 39 jaar ongeslagen tegen Go Ahead Eagles. De laatste keer dat PSV onderuit ging tegen de ploeg uit Deventer was in 1983. Toen verloor PSV met 2-1. Hallvar Thoresen schoot PSV in de 34e minuut nog op voorsprong, maar uiteindelijk verloor PSV dus. Tegen de huidige Eredivisionisten heeft PSV alleen een langere ongeslagen reeks tegen Excelsior (25 wedstrijden sinds 1985).

Tien!
De meest memorabele editie van PSV - Go Ahead Eagles vond ongetwijfeld plaats op 13 oktober 1973. Toen werd er met 10-0 gewonnen van de Eagles. All time topscorer Willy van der Kuijlen, maakte vier doelpunten. Het is Voor Go Ahead Eagles de grootste nederlaag in een officieel duel sinds de invoering van het betaald voetbal.

Vorige editie

De laatste keer dat Go Ahead Eagles op bezoek ging in het Philips Stadion was op 23 december 2021. PSV won met 2-0. Phillipp Mwene opende de score in de negende minuut. Cody Gakpo zette in de 78e minuut de eindstand op het scorebord.

Geen goals voor rust
PSV scoorde in elk van de laatste 41 duels tegen Go Ahead Eagles. Momenteel gaat het maken van doelpunten iets minder soepel. In de Eredivisie scoorde het al vijf wedstrijden op rij niet vóór de rust. Mocht dat zaterdag weer gebeuren dan is het voor het eerst in dertig jaar dat dat in zes opeenvolgende duels gebeurt.

Eerste doelpunten Xavi
Op 13 augustus 2022 won PSV in de Adelaarshorst met 5-2 van Go Ahead Eagles. Xavi Simons maakte die dag zijn eerste doelpunten in de Eredivisie. De 19-jarige middenvelder scoorde tweemaal en gaf één assists.