Alles over | PSV en NEC delen bijzondere statistiek

Het drukke programma gaat na de interlandbreak weer door. PSV gaat zaterdagavond op bezoek bij NEC. PSV won de laatste tien Eredivisieduels tegen NEC en heeft dus de beste papieren in handen. Tóch blijkt De Goffert een ware veste.

PSV is zelf acht speelrondes ongeslagen en gaat op bezoek bij de Nijmegenaren die sinds de tweede speelronde al ongeslagen zijn in eigen huis. Een duel wat alle kanten op kan gaan dus. Voor de 42e keer speelt PSV een uitwedstrijd in competitieverband tegen de Nijmegenaren. 22 keer stapte PSV als winnaar van het veld en dertien keer kregen beide ploegen één punt. NEC won zes keer.

Drie punten
Eerder dit seizoen boekte PSV een 3-0 zege tegen NEC in eigen huis. Anwar El Ghazi (18’), Luuk de Jong (50’) en Noni Madueke (84’) waren de doelpuntenmakers. Vorig seizoen besliste Carlos Vinícius het uitduel in De Goffert in de laatste minuut na een bijzondere assist van Maxi Romero (1-2).

Doeltreffend
Luuk de Jong speelde vijf Eredivisieduels in het rood-wit tegen NEC. Hierin is hij altijd doeltreffend gebleken. In elk van die vijf ontmoetingen was hij namelijk goed voor exact één doelpunt.

Sterk na voorsprong
Zowel NEC als PSV mogen een record op hun naam schrijven. NEC (W7-G4-V0) en PSV (W16-G4-V0) zijn dit seizoen namelijk de enige twee clubs die nog geen Eredivisie-nederlaag hebben geleden nadat zij op voorsprong kwamen.

Oude bekende
Bas Roorda, teammanager van PSV, was doelman voor zowel PSV als NEC. In totaal keepte hij 137 officiële wedstrijden voor deze clubs.

Tumultueuze situatie
Drie PSV-iconen Ruud van Nistelrooij, Luc Nilis en Mark van Bommel hebben ooit in het shirt van NEC gespeeld. Vlak voor de aftrap van het duel NEC – PSV (1999) keurde de arbitrage het wedstrijdshirt van PSV af. Hierdoor moesten de PSV’ers de eerste helft in het uittenue van de Nijmegenaren spelen.