Alles over | In de 400e Europese wedstrijd moet PSV flink aan de bak

Alles over | In de 400e Europese wedstrijd moet PSV flink aan de bak
2 min
PSV1

Om de achtste finale van de Europa League te behalen, moet PSV flink aan de bak in eigen huis. Na de 3-0 nederlaag in Sevilla is de uitgangspositie voor het beslissende thuisduel allerminst prettig.

Nederlaag in Spanje 
PSV verloor de eerste ontmoeting met Sevilla FC in Europa vorige week met 3-0 in Spanje. Youssef En-Nesyri (45+2’), Lucas Ocampos (50’) en Nemanja Gudelj (55’) scoorden voor Sevilla FC. 

Punten in eigen huis

De laatste thuiszege van PSV tegen een Spaanse club stamt van twintig jaar geleden op 10 december 2003. Er werd met 3-2 gewonnen tegen RC Deportivo. John de Jong maakte het winnende doelpunt in de blessuretijd (90+4’). 


Clash met Atlético Madrid

In 2015/2016 nam PSV het voor het laatste op tegen een Spaanse club in de knock-outfase van een Europees toernooi. PSV hield Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League twee keer op 0-0, maar verloor na strafschoppen. Luciano Narsingh schoot op de lat en miste in Madrid als enige in de penaltyserie (8-7).

Marge van drie 

De laatste keer dat PSV in de knock-outfase van een Europees hoofdtoernooi thuis met een marge van 3+ goals won, was tegen Trabzonspor. Toen werd er met 4-1 gewonnen in de Europa League (2011/2012). Uit won PSV met 2-1.