‘Ajax snel afgesloten’

‘Ajax snel afgesloten’
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu heeft er ondanks de tik tegen Ajax, afgelopen zondag vertrouwen in dat zijn ploeg er morgen tegen FC Groningen weer staat. Dat vertelde hij dinsdagmiddag op De Herdgang bij PSV TV. “We zijn snel bij elkaar gekomen om ons op Groningen te richten.”

Ware gezicht
PSV verloor zondag voor het eerst in tien duels weer een wedstrijd in de Eredivisie. In de ArenA was Ajax met 3-0 te sterk voor PSV, dat voetballend te weinig liet zien vindt Cocu. “We hebben tegen Ajax niet ons ware gezicht laten zien. We hebben de wedstrijd direct teruggekeken, snel afgesloten en ons gericht op FC Groningen.”

Wisselvallig
Het FC Groningen van voormalig PSV-assistent Ernest Faber kent een wisselvallig seizoen. Mooie resultaten worden afgewisseld met grote nederlagen. Na het 2-2 gelijkspel bij Roda JC Kerkrade staan de Noorderlingen op de twaalfde plaats in de Eredivisie. “We hebben het traditioneel lastig daar”, blikt Cocu vooruit. “Het is een ploeg met technisch vaardige spelers. Wellicht spelen zij ook met iets minder druk, maar ik wil laten zien dat wij geleerd hebben van het duel met Ajax. We moeten meer laten zien dan in Amsterdam.”

Locadia
PSV kan in het Noordlease Stadion niet beschikken over Jürgen Locadia. Hij liep tegen Ajax een hamstringblessure op. “Dat is een aderlating, maar geen excuus”, vindt Cocu. “We hebben een brede selectie. Het is aan anderen om zijn rol nu in te vullen.”