Afscheid voor Carreras en van Lunteren bij gelijkspel

Vrouwen

PSV Vrouwen heeft haar laatste competitieduel met een gelijkspel (1-1) afgesloten tegen Excelsior. De kansen voor de winst bleven onbenut. Na twee publiekswissels volgde na afloop een uitgebreid afscheid voor de afzwaaiende Carreras en Van Lunteren.

Voor het laatste thuisduel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en het afscheid van Desiree van Lunteren en Georgina Carreras liet het aanwezige publiek zich direct horen. Onder toeziend oog van de aanwezige oud-PSV’er Aniek Nouwen was PSV in de 4e minuut dicht bij de openingstreffer. Een aanval werd via Brugts geopend waarbij opeenvolgende Van Lunteren en Ferreira een teenlengte tekort kwamen om binnen te werken. De Braziliaanse had vervolgens iets moois in gedachten bij een halve omhaal die ze langs de goal werkte. De uitploeg brak via een corner gevaarlijk uit met een rakelings schot in het zijnet van de goal van Van Veenendaal. Op schoten van Levels en Carreras hield keepster Ridder aan de overzijde haar goal schoon. Bross schoot na een goede individuele actie rakelings over. PSV kwam in balbezit tot goede aanvallen en gevaarlijke corners, maar kreeg de openingsgoal in de eerste helft niet op het scorebord.

Na rust startte Excelsior scherp aan de tweede helft. Waar Van Veenendaal adequaat optrad in de zestienmeter, werd de bal ongelukkig in eigen goal gewerkt door de verdediging, 1-0. Dit leek PSV direct wakker te schudden. Na een schot van Van Lunteren, belandde ook de bal via de Rotterdamse verdediging in eigen goal, 1-1. Vervolgens greep de verdediging net op tijd in bij een gevaarlijke uitbraak via Brugts en Thestrup, die werd verwerkt tot corner. In de 60e minuut kreeg de afzwaaiende Carreras onder luid applaus van haar medespeelsters en de supporters een publiekswissel. De ingevallen Strik was daarna dicht bij de tweede treffer na een strakke voorzet van Harrison maar miste. Harrison loste vervolgens zelf een schot, waar de vrijstaande Van Lunteren over het oog werd gezien. Uit de tegenstoot hield Van Veenendaal haar ploeg op de been, zoals ook later in de uiterste slotfase in blessuretijd bleek toen Excelsior gevaarlijk voor haar opdook. Ook voor de afscheid nemende Van Lunteren volgde een publiekswissel in de 90e minuut die via een erehaag het veld verliet. Het laatste gevaar volgde via de corners van Bross, dit leidde echter niet tot de gewenste tweede treffer. Het bleef 1-1 op PSV Campus De Herdgang.

Na afloop werd er door spelers, familie en supporters uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van Desiree van Lunteren en Georgina Carreras die werden bedankt voor hun staat van dienst en indrukwekkende carrières in het profvoetbal. Na de competitie volgt vanaf aanstaande donderdag de Eredivisie Cup.

Opstelling: Van Veenendaal, Levels, Waldus, Coolen, Bross, Carreras (’60 Strik), van Lunteren (’90 Koeleman), Rask, Brugts (’85 Kuijpers), Ferreira (’46 Harrison), Thestrup