Adam Maher vertrekt naar FC Twente

Artikel
Adam Maher vertrekt naar FC Twente

Adam Maher maakt per direct de overstap van PSV naar FC Twente. De 24-jarige middenvelder, die tweemaal kampioen werd bij PSV, tekent in Enschede een contract voor zes maanden. Het contract van Maher bij PSV liep nog tot aanstaande zomer.

Eerste titel in 2015
Adam Maher kwam in de zomer van 2013 als international over van AZ en groeide na zijn debuutseizoen bij PSV in 2014-2015 uit tot basisspeler. In dat seizoen overwinterde Maher met PSV in Europa en won hij op 18 april 2015 zijn eerste landstitel. Uiteindelijk kwam Maher dat seizoen tot 31 optredens in de Eredivisie, waarin hij 7 keer scoorde. Het seizoen erop bleef zijn inbreng bij 14 wedstrijden en 2 treffers, maar werd hij op de laatste speeldag wederom kampioen.

 Osmanlispor 
Op 31 augustus 2016 verhuurde PSV Maher aan het Turkse Osmanlispor, een club actief op het hoogste Turkse niveau om vervolgens deze zomer in Eindhoven terug te keren. Voor de winterstop speelde Maher twee KNVB Bekerduels, waarbij hij tegen SDC Putten tweemaal trefzeker was. In de Eredivisie viel de middenvelder vervolgens nog in tegen PEC Zwolle. Naast zijn twee titels won Maher ook tweemaal de Johan Cruijff Schaal bij PSV. Tegen FC Groningen, in 2015, was hij verantwoordelijk voor de 2-0 in de met 3-0 gewonnen wedstrijd.

Bekijk ook