‘Wisselend succes PSV-internationals, beloning Teze’

‘Wisselend succes PSV-internationals, beloning Teze’
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

‘Götze zoekt chaosvoetbal terug’
VI Pro maakte dit weekend een analyse van de komst van Mario Götze naar PSV en keek daarbij vooral naar de prestaties van de Duitser in het verleden onder Jürgen Klopp. Met hem speelde hij bij Borussia Dortmund het zogenoemde ‘chaosvoetbal’. Ook wel: veel vrijheid in het veld en overal pressen. Precies dat zocht de Duitser bij het zoeken van zijn nieuwe club, om de rust en het plezier in voetbal terug te vinden, schrijft Voetbal International. Hoofdcoach Roger Schmidt is daarin zijn belangrijkste reden geweest.

Dumfries en Malen spelen gelijk
Het Nederlands Elftal is in de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina, met Denzel Dumfries en Donyell Malen aan de aftrap, niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Beide PSV-spelers werden in de 70ste minuut naar de kant gehaald door Bondscoach Frank de Boer. Oranje vloog zondagavond nog door naar Italië, waar woensdag het laatste duel van deze interlandperiode wacht. Italië is in Bergamo de tegenstander van Dumfries, Malen en Co.

Gakpo terug in Nederland
Jong Oranje moet het in de wedstrijd tegen de belofteploeg van Cyprus zonder PSV’ers doen. Waar Cody Gakpo tegen Jong Gibraltar nog in de basis stond in het met 5-0 gewonnen duel, viel hij aan het eind van de wedstrijd geblesseerd uit. Hij keert terug naar Eindhoven, in de hoop op tijd fit te zijn voor het treffen met PEC Zwolle, meldt het Eindhovens Dagblad. Eerder haakte Jordan Teze al af bij de ploeg van Bondscoach Erwin van der Looi, wegens een positieve coronatest.

Zahavi recht zijn rug
Israël verloor zondagavond het Nations League-duel tegen Tsjechië met 1-2. Een persoonlijke opsteker was er voor PSV’er Eran Zahavi. Hij tekende voor de aansluitingstreffer. Afgelopen donderdag was de spits minder gelukkig in de play-off-wedstrijd tegen Schotland. Hij miste als enige Israëliër een strafschop, waardoor het land EK-deelname uit het hoofd kan zetten. Zahavi rechtte zijn rug en scoorde tegen Tsjechië zijn vijftiende doelpunt in vijftien interlands. Komende woensdag speelt Zahavi met zijn land nog in en tegen Slowakije. Yvon Mvogo verloor met Zwitserland van Kroatië en Spanje met respectievelijk 1-2 en 1-0. De doelman zat twee keer negentig minuten op de bank. Dinsdag speelt Mvogo met zijn land het laatste duel van deze interlandperiode, uit tegen Duitsland.

Ontwikkeling Teze beloond
PSV wil langer door met Jordan Teze. De club heeft de jonge verdediger laten weten zijn contract te willen verlengen, meldt het Eindhovens Dagblad. Het contract van Teze loopt medio 2021 af en PSV plakt daar graag extra jaren aan vast. De centrale verdediger annex rechtsback speelt al sinds 2007 in de jeugdopleiding van PSV.