Vrouwen PSV/FCE verslaan Thailand!

Vrouwen PSV/FCE verslaan Thailand!
2 min

Het damesteam van PSV/FC Eindhoven heeft woensdag met 2-1 weten te winnen van WK-ganger Thailand. Jeslynn Kuijpers en Sylke Calleeuw scoorden de doelpunten.

Vroege voorsprong
Al in de derde minuut was er voor het aanwezige publiek reden tot juichen. Nadia Coolen nam het vijandige doel onder vuur, maar zag haar poging gekeerd worden. De rebound was daarna een prooi voor Kuijpers: 1-0. Vervolgens was het al bijna 2-0. Calleeuw en Mauri van de Wetering, die haar rentree maakte na een blessure, liepen elkaar in de weg. De 2-0 kwam er alsnog na een half uur spelen. Met een prachtig afstandsschot verdubbelde Calleeuw de score.

Vreugde na de treffer van Sylke Calleeuw | Foto: Thomas Bakker. Vreugde na de treffer van Sylke Calleeuw | Foto: Thomas Bakker.

Thaise tegentreffer
In de tweede helft werden er bij beide ploegen veel wissels doorgevoerd, waardoor het veldspel wat minder werd en PSV/FC Eindhoven even onder druk kwam te staan. Daaropvolgend scoorde Kanjana Sungngoen namens Thailand de aansluitingstreffer. Verder kwam de ploeg uit Aziƫ niet. Lisanne Vermeulen dacht vervolgens met een lob nog de 3-1 te hebben gemaakt, maar de scheidsrechter keurde de treffer af wegens buitenspel. Bij 2-1 bleef het en zo boekte het team van Nebojsa Vuckovic een historische zege op Thailand. Zaterdag reizen de vrouwen af naar Amsterdam. Dan staat het bekerduel tegen SC Buitenveldert op het programma.