Vleugelverdediger Van Vlerken verlengt

Vleugelverdediger Van Vlerken verlengt
2 min

PSV heeft het contract van Bram van Vlerken donderdagmiddag met een jaar verlengd. De 20-jarige rechtervleugelverdediger staat daardoor tot 2017 onder contract bij PSV. In de verbintenis is tevens een optie op een extra jaar opgenomen. Van Vlerken werd in 2011 opgenomen in de jeugdopleiding van de club en is momenteel selectielid van Jong PSV.

Nekblessure
Helmonder Van Vlerken speelde tot 15-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van Helmond Sport, waarna hij de overstap naar De Herdgang maakte. Bij PSV doorliep hij de onder 17- en onder 19-elftallen om in het seizoen 2013-2014 bij Jong PSV de stap naar betaald voetbal in de Jupiler League te maken. Op 28 februari 2014 debuteerde de verdediger, die bij amateurclub Stiphout Vooruit begon met voetballen, tegen Almere City. In de voorbereiding op het seizoen erop sloot Van Vlerken als stagiair aan bij de A-selectie, waar hij op onfortuinlijke wijze een nekblessure opliep die hem de rest van het seizoen buitenspel zette.

‘Vertrouwen waar maken’
“Ik ben blij dat ik weer op het veld sta. Daar geniet ik van”, vertelde Van Vlerken na het zetten van zijn handtekening bij PSV TV. “Ik heb een heel moeilijke tijd achter de rug. Nadat ik hersteld was van mijn nekblessure scheurde ik in de zomer mijn hamstring af. Ik ben heel blij dat de club na zulke moeilijke seizoenen met mij wil verlengen. Dat betekent dat ze het in me zien zitten. Ik hoop het vertrouwen waar te kunnen maken.”