Van Osch geniet alleen als het loopt

Van Osch geniet alleen als het loopt
2 min

Yanick van Osch speelde sinds zijn rentree op het trainingsveld zijn eerste wedstrijden. Het belangrijkste op dit moment, vindt Van Osch, die er een jaar lang uitlag zegt hij bij PSV TV maar pas tevreden is als zijn niveau weer terug is. ‘Ik kan niet genieten als het niet loopt.’

Kritisch
De 22-jarige doelman raakte op 5 januari 2019 zwaar geblesseerd en maakte ruim een jaar later zijn rentree. “Ik kwam op veel te hoge snelheid uit, was iets té gretig. Het was de eerste training en dan wil je je laten zien”, blikt Van Osch tijdens de studio-uitzending van PSV TV nogmaals terug op hoe hij geblesseerd raakte. “Ik hoorde dat er iets afbrak en wist meteen dat het fout was.” Inmiddels heeft de doelman zijn eerste wedstrijden bij Jong PSV weer gespeeld. Hij is vooral kritisch over de optredens na zijn blessure. “Ik kan er niet van genieten dat ik terug ben als het niet goed loopt”, vertelt hij.

‘Saai’
Als voorbeeld noemt Van Osch de wedstrijd tegen Top Oss, die eindigde in een 1-1 gelijkspel. “Een slechte wedstrijd. Een saaie wedstrijd voor de toeschouwer”, vindt hij. Over het tegendoelpunt uit een vrije trap: “Ik zit er nog wel aan. Misschien had ik iets meer in het midden moeten staan.”

Contract 
Kans op revanche krijgt Van Osch mogelijk vrijdag al. Dan speelt Jong PSV uit tegen Cambuur Leeuwarden, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. “Dat zijn de mooiste wedstrijden. Die wil je graag spelen.” Op de achtergrond sluimert er nog iets. Van Osch’ contract loopt aan het einde van dit seizoen namelijk af en de komende tijd wordt het duidelijk of beide partijen langer met elkaar doorgaan. “Binnenkort heb ik daar een gesprek over. We gaan het afwachten en kijken wat het beste is voor mij en PSV”, aldus Van Osch.