Van Nistelrooy blikt terug op leerzame eerste seizoenshelft

Van Nistelrooy blikt terug op leerzame eerste seizoenshelft
2 min
Jong

Met positieve gevoelens kijkt Ruud van Nistelrooy terug op de eerste seizoenshelft van Jong PSV. Buiten het feit dat de oud-topspits zijn pupillen als individuen en als ploeg zag groeien, beschouwde hij elke wedstrijd ook als een leerschool voor hemzelf.

“Ik vind elke wedstrijd een geweldige ervaring. Het is een voorrecht om met dit team en deze staf aan het werk te zijn en alle energie erin te stoppen die we hebben. Ik heb er veel plezier in, ik leer veel en geniet van de wedstrijden en de trainingen”, zegt de coach die zijn ploeg gedurende het seizoen ook steeds beter zag spelen.

Vooruitgang aan de bal
Jong PSV ging als de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie de winterstop in. In zijn eerste seizoenshelft als coach zag Van Nistelrooy veel spelers stappen maken, en ook als team ging het steeds beter. “We krijgen veel meer kansen dan op het begin, en dat heeft met de kwaliteit van het balbezit te maken. Alleen doen we onszelf nog tekort in het aantal punten dat we pakken.”

Verbeteren in de eindfases
Zo vindt de coach dat de ploeg nog sterker mag worden in het uitspelen van wedstrijden en afmaken van kansen. “Als je zo dominant bent aan de bal als wij, dan moet je het eerder afmaken. Er zijn teveel momenten geweest dat we het net daar lieten liggen. We hebben het team zien groeien, we moeten het nu gaan vertalen naar het scorebord.”