Van Lunteren en Carreras beëindigen carrière

Van Lunteren en Carreras beëindigen carrière
2 min
Vrouwen

Desiree van Lunteren zet na het seizoen een punt achter haar imposante voetbalcarrière. De 29-jarige PSV’er maakt de keuze omdat ze meer tijd met haar gezin wil doorbrengen. Ook de Spaanse routinier Georgina Carreras beëindigt haar actieve loopbaan na dit seizoen.

Imposante loopbaan Van Lunteren
Van Lunteren speelt sinds deze zomer in Eindhoven en neemt na één seizoen bij PSV Vrouwen afscheid als prof. Ze kan terugkijken op een succesvolle carrière, waarin ze dertien seizoenen op het hoogste niveau uitkwam. Van Lunteren speelde 84 duels voor Oranje en won EK-goud en WK-zilver met Nederland. In het clubvoetbal veroverde ze drie landstitels en vier KNVB Bekers. Van Lunteren combineerde afgelopen seizoen het gezinsleven met een profcarrière en kiest er nu voor volledig op haar gezin te focussen. De voorbeeldprof, die tijdens haar carrière op zowel het middenveld, de aanval als backpositie speelde, stopt na de laatste competitiewedstrijd.

Carreras zwaait af na langdurige carrière  
Ook Georgina Carreras zet aan het einde van het seizoen een punt achter haar carrière. Dat betekent dat er na zestien seizoenen op het hoogste niveau, met een debuut op 15-jarige leeftijd in de Primera División, een eind aan haar loopbaan komt. ‘Gio’ speelde in totaal dertig wedstrijden voor PSV Vrouwen, dat haar in 2019 overnam van Valencia. De begaafde middenvelder van Spaanse afkomst veroverde in 2021 de KNVB Beker met PSV Vrouwen.